Am extras doar ce a spus părintele Iustin Pârvu, un mare duhovnic al neamului, ca și alții foarte mari, căci avem încă printre noi câțiva patrioți demni de toată iubirea Domnului și prețuirea credincioșilor. Dar am eliminat toți ''porcii'' de unsoare scursă din ''dumicaturile'' de slănină cu care ai dorit să faci injecții cu arsenic... direct în oqululhul naivilor cu credința amestecată cu închipuirile și cu bărfele căci se cred sărmanii fii de împărați și proletari.
Mă citez ce am zis mai sus foarte bine de la Domnul iar tu ai persiflat ridiculizându-mă și interpretând în stil de bârfă gazetărească pentru panoul de părete, și reieșind că tu în mintea ta ai înțeles că tot ce a zis părintele Justin Pârvu se referea strict la părintele Gabriel, ca și cum tot răul despre care vorbea părintele Iustin Pârvu l-a săvârșit numai și numai părintele Gabriel și iată iar ai găsit dumneata țapul ispășitor căci ai învățat de la neocomuniștii cu față umană ca să arunci toate faptele tale în cârca nevinovaților care guverneză de 6 luni în speranța că tu vei fi trecut cu vederea ori că vei fi considerat un erău, nevrând să vezi că ești un fel de vrăjitoare ce călare pe mătură stârnești furtuni deșarte într-o cană de cafia... neagră, cu lăptic pentru ispisisik... aaaaaaa lui nenia firește care nu de 20 de ani conduce mafia și țara ci de 62 de ani:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
„Părintele Gabriel - Un om îndumnezeit prin Har” - Ieromonahul Teognost, sora Laurenția și Alexandra, Editura "Credința strămoșească", 2008
............
Deci „de la noi sau de la un înger din Cer...” și părintele Iustin Pârvu și-a dat seama că de la NOI a apărut ceva fără binecuvântare, deci fără ascultare... mie așa îmi par lucrurile.
|
''Nu de multă vreme ne-a parvenit la mănăstirea Petru-Vodă o carte despre viața Părintelui Gabriel, scoasă la Editura Credința strămoșească, carte apărută, chipurile, cu binecuvântarea P.S. Calinic Argeșeanul și ajutorul Părintelui Nicolae Tănase. Am aflat mai târziu că aceste binecuvântări nu au existat și domnul editor nu a făcut decât să se folosească de niște nume de renume spre a-și face reclamă bună.''
Este mustrat editorul că și-a făcut reclamă pe baza unor nume cunoscute de ortodocși.
''
Vrem să atragem atenția tuturor cititorilor de carte duhovnicească, și nu numai, că această carte nu are nici o binecuvântare din partea mănăstirii noastre. ''
Se atrage atenția că nimeni din mănăstirea respectivă nu a dorit scierea ei și deci nu a dat binecuvântare nici călugării și nici starețul de acolo.
''Această carte este plină de învățături mincinoase, neortodoxe, fiind rodul unor înșelări drăcești. ''
Cum nu preotul Gabriel a scris cartea ci Ieromonahul Teognost, sora Laurenția și Alexandra, și a apărut la Editura "Credința strămoșească" în 2008, se poate pune scrierea din carte pe seama autorilor scrierii în primul rând, dar firește că se poate presupune că părintele Gabriel este autorul unor învățături mincinoase, neortodoxe ca fiind rodul unor învățături drăcești, asta dacă am ști că la părintele Gabriel se referă părintele la modul explicit. Dar părintele Justin sigur se referă la învățăturile ce reies din acea carte, dacă o citești. Iar cum nu preotul Gabriel și-a dat acordul pentru învățăturile ce reies din carte și nici nu el le-a scris, e clar că responsabilitatea duhului cărții rămâne în proporție de 75% pe umerii autorilor ei. Dar 25% se poate presupune că și cel despre care era scrisă cartea ar fi fost la baza acestor învățături scrise pe seama sa. O să vedem altădată ce a propovăduit părintele Gabriel, sau părintele Gabi. Dar trebuie să ne informăm corect înainte de a emite vre-o prejudecată, pardon, dreaptă apreciere. Deocamdată analizăm rugămintea părintelui Iustin către editură.
''Chiar dacă editura Credința strămoșească a editat multe alte cărți de o importanță deosebită în viața bisericească, această carte poate deruta poporul cel credincios și recomand să fie scoasă de pe piață, de la vânzare, iar credincioșii sub nici o formă să nu citească astfel de rătăciri.''
Se mulțumește editurii avertizându-se despre pericolul derutei poporului credincios, și recomandă a fi scoasă de pe piață și credincioșii să nu cumva să citească rătăcirile astea și nici altele asemenea. Dar să vedem care sunt rătăcirile.
''Este îngrijorătoare tendința acestei mulțimi ortodoxe care aleargă după minuni, vise și vedenii, preoți care ghicesc viitorul și deschid cartea. Aceasta denotă că o mare parte din popor este lipsit de credință și de răbdare, care apelează mai degrabă la vrăjitorii de acest fel, în loc să lucreze poruncile evanghelice și așa să aștepte mila lui Dumnezeu.''
Se vorbește despre tendința ''
acestei mulțimi ortodoxe'' care aleargă la
''preoți'' numiți ''
vrăjitori de acest fel''. Se observă că se mustră un nărav larg răspândit în Biserica Ortodoxă întrucât se spune că o mare parte din popor apeleză la
''preoți''... ''
vrăjitori de acest fel''. Deși
''de acest fel'' se referă la năravul unor preoți în general vorbind, din text, dar se poate presupune că și părintele Gabriel era un astfel de preot. Dar se vorbește despre tendința acestei mulțimi ortodoxe care aleargă după ''
minuni, vise și vedenii, preoți care ghicesc viitorul și deschid cartea'', șifiind vorba de carte, ideea era, că se desprindea din ea duhul rău care dădea ispită pentru astfel de căutări: de a cere poporul semne și minuni. Deci accentul cade pe urmarea ispitei îmbrățișate de către ortodoxul derutat dacă nu are discernământ când citește cartea căci se promovează prin ea nimfomania curiozităților ispitelor venite în om din pofta de necredință și nerăbdare ca să vadă ortodoxul semne și minuni sadice sau deșarte ca să creadă. Rămâne să vedem dacă părintele Gabriel a fost un preot de acest fel sau dacă duhul rău al cărții a fost insuflat de autori și pus pe seama lui din inconștiență.
''Viața sfântă a unui om se recunoaște, în primul rând, după ceea ce a pătimit, după virtuțile sale evanghelice, nu după semne și minuni, pe care le poate săvârși tot vrăjitorul. ''
Aici părintele Iustin vorbește tot de carte arătând că din ea reiese că aprecierea sfințenie preotului Gabriel făcută în carte de către autori se bazează nu pe virtuți ca rod al Harului ci pe puteri supranaturale, pe semne și minuni pe care le poate săvârși și vrăjitorul, oricare ar fi el, și se poate presupune că e vorba de unii preoți din BOR căzuți sub patimile astea, dar se poate presupune că e vorba și de părintele Gabriel căci în mintea oamenilor dacă vorbești pe Iisus Hristos de rău nu tu ești răul mincinos ci iată mulți chiar cred bârfa: că Domnul a fost defapt un ucenic al satanei și era un eretic ce și-a primit pedeapsa binemeritată pe Cruce... mulți cred încă așa cum i-a învățat nenia despre Domnul nostru Iisus Hristos venit în trup acum 2000 de ani prin naștere minunată din fecioarp curată și că nu a înviat din morți ori că nu a murit complet sau că nu s-ar fi suit la Ceruri și că Maria nu este și nu a fost pururea fecioară curată, ci a mai avut copii cu bătrânul Iosif cu care era doar logodită... și multe alte minciuni scoase de duhul rău cu uneltele sale și sculele ridicate la răzvrătire și hulă sau astăzi mulți nu cred despre El că a venit în Duhul Cuvântului lui Dumnezeu încă mai dinainte de anii 1940 ori că este și Duh și nu numai Fiu al Omului cum Duh este Tatăl și Duhul Sfânt.
''Deci dacă
noi suntem păcătoși și fățarnici asta nu înseamnă că Domnul nostru este păcătos, ferească Dumnezeu''.
Noi adică acest neam desfrânat și viclean, dintre care au fost chemați sfântul Ap. Pavel și sfântul Ap. Petru ca să se nască și să devină și ei copiii și păstorii neamului Ceresc.
continuarea mai jos