Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Fratele meu, tu te vezi ce scrii? Cum să ne unim cu El trupește, Doamne iartă-mă!? Unirea cu trupul lui Hristos (Biserica) este doar spirituală, duhovnicească, sufletească, simbolică, sau cum vrei s-o numești. În nici un caz corporală! Nu spune că aceasta e credința ortodoxă, că o discreditezi definitiv...!
|
Asta este credina crestin ortodoxa pe care eu nu doar o vad, ci o si marturiesc (nu doar in cuvinte ci si in traire). Nu iti cer sa fii de acord cu ea... ci doar te rog sa accepti ca asta este marturisirea de credinta ortodoxa, oricat de "nebuneasca" ar parea ea pentru tine. Asta este marturisiea Bisericii Ortodoxe "pe care portile iadului nu o vor birui", care dainuie peste veacuri avand invatatura neschimbata, ceea ce dovedeste ca Duhul Sfant salasluieste in ea, fiind garant al adevarului neschimbat.
Si eu inteleg doctrina adventista dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu ea.
Cat despre suflet, doctrinele neoprotestante in marea lor majoritate nu considera sufletul ca o substanta vie, spirituala, rationala care da individualitate omului.
Prin intoarcerea la Dumnezeu a sufletului, asa cum considera doctrina adventista, se pierde individualitatea omului... pe cand noi ortodocsii marturisim ca toate sufletele dreptilor sunt vii si traiesc in Hristos (cunosti episodul cu saracul Lazar al carui suflet dupa moarte se desfata in rai cu Avraam iar sufletul bogatului nemilostiv se chinuia in iad... de asemenea stim ca Hristos i-a spus pe cruce talharului care s-a pocait "ASTAZI vei fi cu mine in rai"... deci nu maine sau la sfarsitul veacurilor ci astazi). De aceea avem si cultul sfintilor... dar sa nu divagam de la subiect.
Nu vreau sa intru in polemica nici cu tine si cu nimeni altcineva, pentru ca nu aduce nici un folos cearta, doar ne tulburam cugetele... stim fiecare din noi ceea ce marturisim. Dumnezeu ne va judeca drept pe fiecare dintre noi, caci adevarul este doar UNUL "un Domn , O CREDINTA, Un Botez".