Citat:
În prealabil postat de anastasia2008
Eu toata viata am suferit din cauza aceste boli. La mine este pe fond ereditar, mama este supraponderala. Daca in adolescenta am reusit s-o mai tin cat de cat in frau, atunci cand am ramas insarcinata, corpul meu a luat-o razna. Si nu mancam cat pentru doi, asa cum se zice. Sunt multe alte cauze care determina obezitatea: un corp care nu arde grasimile, nu elimina apa din tesuturi, stresul, factorul ereditar, etc.
E nevoie, intr-adevar de multa vointa ca sa slabesti. Dar cel mai mult e nevoie de sprijinul celor din jur. Niciodata nu va slabi un om daca nu are parte de afectiune, de sprijin moral si mai ales material. E totusi costisitor sa slabesti, atunci cand tii o dieta adecvata.
|
Intr-adevar factorul ereditar este cel mai periculos dar eu nadajduiesc ca nimic nu este imposibil daca ai vointa. Depinde mult de noi dar si de cei din jur, exact cum ai spus si tu.
Imi amintesc ca am avut o colega in facultate care avea o boala rara a obezitatii (asta am aflat-o mult mai tarziu pe discovery cand am urmarit un caz aproape identic cu al ei). Din pacate insa ea nu stia de aceasta boala pentru ca in Romania este imposibil sa o depistezi cu aparatura si doctorii de aici (mentionez ca nu toti doctorii sunt incapabili dar cei capabili sunt putini si nu intotdeauna ai sansa sa intri pe mana unui profesionist). Ideea este ca fata asta mergea adesea la spitalul Parhon pentru analize...de mancat nu manca mult dar se ingrasa enorm si incepuse sa aibe probleme cardiace. Durerea mare a fost ca in spital a fost supusa unui regim ingrozitor iar ea in 2 saptamani abia a slabit cateva sute de grame si atunci toate cadrele medicale au jignit-o foarte urat si au zis ca mananca pe ascuns...dar nu era adevarat....si atunci a avut si o cadere pshica...de aceea este important si mediul din jur pentru acesti oameni.
La TV dupa multi ani am vazut un caz asemenator cu o tanara din America si dupa multe cercetari i s-a descoperit ce are si este o boala extrem de rara, dar nu retin exact numele. In urma unui tratament adecvat a reusit sa stopeze inaintarea ingrasatului si sa isi revina cu sanatatea.