View Single Post
Vechi 02.07.2010, 16:40:45
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Sa dea Dumnezeu sa ne lumineze pe toti.Eu am plecat de la o idee simpla>nu se putea ca Sangele si Trupul Domnului sa fie date unui tradator,unui in care satana exista efectiv.De aceea am argumentat ca acolo era Sangele si Trupul Domnului la care Iuda nu ar fi avut acces pt ca indirect s-ar fi infruptat si satana ceea ce ar fi greu de imaginat....
bun modul de abordare.
Nevrednicia omul la Impartasanie nu se leaga de starea de pacat a omului ci la dorinta lui de a renunta la pacate (de a se pocai), de aceea cel care se impartaseste cu gandul de a mai pacatui "oasanda isi ia lui"... iar pacatosului care s-a spovedit si ii pare rau de ce a facut si isi doreste din toata inima sa nu mai faca, acestuia impartasanie este impacare cu Hristos spre viata vesnica.

satana nu se poate "infrupta" din trupul si sangele Domnului pentru simplul motiv ca asa cum intunericul este doar lipsa luminii (adica nu are o existenta in sine) si precum intunericul "fuge si se risipeste" cand vine lumina... asa si cel rau piere in prezenta lui Hristos.

Desigur ca satana care cauta cel mai mult sa batjocoreasca pe Dumnezeu, pe Hristos, isi va indrepta atacurile in primul rand asupra Sfintei Impartasanii pentru ca stie ca ii piere toata puterea cand oamenii de buna voie aleg sa se uneasca cu Hristos, cu adevarat trupul si sangele LUI datator de viata vesnica, nazuid spre lepadarea de pacate (adica de a face voia celui rau).