View Single Post
Vechi 02.07.2010, 17:06:24
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Problema Zorobabel este ca in Ioan,de la momentul cand pleaca Iuda 13:30 si pana cand ajunge Mantuitorul in gradina Ghetsemani,este distanta de la 13:30 la 18:1 !Este o mare durata de timp,unde Iuda nu a participat,vedeti ce a facut Mantuitorul in ea,vedeti ca spune in Ioan 14:6>,,Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine."Iuda nu mai era acolo in acest moment!Fizic nu mai era acolo.Cati mai erau langa Hristos atunci?Pai cum fratilor,Hristos,in Ioan 17:1-26 se roaga la Tata,Iuda nu mai era acolo da in schimb era deja impartasit?!Pai ce spune Ioan la 17:12?
Noi vorbim de contextul cinei, ce s-a intamplat dupa cina. e clar ca Iuda nu mai era dar problema ridicata era la cina, nu dupa cina. Faptul ca Iuda a luat parte la cina nu il face automat credincios(cum de fapt insinuezi tu). Nu vad care e problema cu Ioan 17:12?
Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; și i-am păzit și n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
Ce treaba are versetul asta cu faptul ca Iuda nu mai era acolo in acel moment? Acest verset spune clar ca Hristos i-a pazit pe cei pe care ii daduse Tatal Sau mai putin Iuda care si-a ales singur destinul.Faptul ca a participat la cina nu l-a ajutat cu nimic .

Citat:
Mantuitorul se ruga la Tata spunand ,,Tata,Iuda este fiul pierzanii,Eu ma rog la tine,Satana era in el dar eu i-am dat Singele si Trupu Meu" ?! Fratilor,care se simte fan Iuda,sa zica:))(glumesc,nu sariti cu furci si topoare)
Aceeasi problema apare in gandirea ta, Iuda desi a participat la cina nu inseamna absolut nimic, el a ramas acelasi om. Tu crezi ca un om care participa la impartasanie(cina) se schimba automat? te inseli, nici un ritual nu poate schimba un om, numai Duhul lui Dumnezeu o poate face.
Asta s-a intamplat si la Iuda si e o dovada in plus ca painea si vinul sunt simboluri, nu au putere in ele insele.

Citat:
Sa stiti,ca de cand m-am trimis VidoveczAndrei(multumesc pt postare!) la Sfintii Parinti>am cautat pe site pt ca nu am cartile lor in fata.Ia sa va arata ce am gasit.Fiti atenti(Zorobabel>ia fii atent de ce painea aceea imuiata nu era painea data celorlati)
http://www.crestinortodox.ro/diverse...rul-69421.html

Se pare ca nu sunt singurul cu acesta interpretare...asta nu inseamna ca am dreptate ci inseamna ca isi mai pun si altii problema.
Am citit acea postare dar face niste supozitii bazate numai pe 3 din evanghelii(Marcu si Matei) si (partial)Ioan dar face abstractie de ce spune in Luca. Ori tocmai in Luca se arata ca Iuda era la masa in momentul binecuvantarii painii si vinului.