View Single Post
Vechi 03.07.2010, 17:56:47
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locaţie: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
In momentul in care am scris faza cu ,,NU...´´mi-am dat seama ca exista riscul sa fiu inteleasa gresit pt. ca nu am explicat in totalitate ceea ce vreau sa spun. Mea culpa. Vin acum cu completari: Intr-adevar, un copil trebuie sa si experimenteze, sa vada ce se intampla cu un obiect cazut, sa se murdareasca etc. Problema intervine atunci cand nu stie ce inseamna o limita si ,,acum sau acolo NU SE POATE´´ si ,,gata! ...´´In afara de libertate, copiii trebuie invatati si cu anumite reguli si limite. Te joci, o ora-zece, dar, bun , la un moment dat , strange copile jucariile si aranjeaza-le. Copilul trebuie sa inteleaga ca nu poate culege si baga in gura toate mizeriile de pe jos. Desenele animate trebuie sa aiba si ele o limita. Daca lasi la latitudinea copilului, el nu o sa se desprinda din fata TV decat cand o sa ii pice ochii de somn, altfel iti sta Non Stop, nici nu ii mai trebuie mancare.
Si in alimentatie trebuie sa existe o ingradire, pt. ca daca intrebi orice copil care e mancarea preferata o sa iti raspunda : ,,ciocolata´´. Ii dai sa manance numai ce are el chef: ciocolata, guma, bomboane, cartofi prajiti...?!
Stiti ce am observat eu la parintii care nu pun limite copiilor si le permit orice? Ajung la o anumita varsta de 3, 4, 5 ani in care nu mai asculta deloc de parinti, iar parintii neputinciosi au cea mai simpla solutie la indemana: bataia. In afara de parintii violenti din fire sau alcoolici, cei care recurg la bataie sunt cei care si-au rasfatat prea mult copiii. In loc sa aplice strategia pe termen lung cu aplicarea de pedepse necorporale( de tip restrictiv: nu mai iesi afara azi, nu iti mai cumpar o jucarie, nu te mai uiti la desene etc.)e mai usor sa se descarce pe loc( cu o palma trasa copilului) dar din pacate problema ramane nerezolvata.
Corect draga mea Calyo...acum am inteles si sunt intru totul de acord cu tine...totul depinde de parinti si de atmosfera in care copilul se dezvolta.
De asemeni sunt de acord si cu Pandion.

Pentru Anna22
Absolut in totul trebuie sa existe un program si o dreapta socoteala. Copilul niciodata nu trebuie sa devina egalul parintelui iar eu din contra nu am spus ca unui copil nu trebuie sa i se aplice pedeapsa, ideea este ca tu ca parinte si ca adult trebuie sa descoperi dinainte slabiciunea copilului tau si atunci cand nu esti ascultat acolo sa il pedepsesti, insa daca se poate niciodata pedeapsa fizica...
Vreau sa stiti ca eu am fost un copil pedepsit si batut de parinti atunci cand greseam in situatii grele, nu ca am spart o farfurie. Mama mea era foarte severa...deci stiu cum se facea educatie inainte si chiar si acum la noi la romani se mai aplica genul asta de educatie...insa am vazut ca de cele mai multe ori se poate si fara bataie daca tu ca parinte te dedici educatiei copilului tau si asta inseamna ca ai timp sa observi si sa supraveghezi totul.
Tu ai procedat perfect cat ai avut copilul in pantece dar pe urma? Trecerea lui din lumea din care a venit in lumea noastra a facut-o cu un ajutor exagerat poate din partea parintilor si asa copilul s-a obisnuit intr-un fel, motiv pentru care apoi i s-a parut absurd sa fie altfel (adica s-a obisnuit sa aibe totul si sa fie egalul parintilor iar cand parintii nu i-au mai permis deja era surprinzator pentru el, sau depinde si cum nu i-au mai permis...daca spui nu e voie la calculator in loc sa-i spui ca acum este timpul pentru culcare sau masa sau plimbare...etc, atunci e normal ca acel copil sa reactioneze violent)...de aceea spun, copilul trebuie sa fie invatat efectiv cu un program de cand se naste...iar odata cu trecerea timpului programul se diversifica si se schimba tocmai ca sa vina in ajutorul dezvoltarii normale din toate punctele de vedere pentru copil. In primii ani de viata copilul este exact ca un robotel, repeta tot ce vede si aude la parinti, acestia sunt modelul absolut pentru el...si asta pana ia contact cu societatea, adica atunci cand e dus la gradinita si cand parintii trebuie sa schimbe tactica educatiei...in fine sunt multe de spus despre psihologia si educatia copilului.
Reply With Quote