View Single Post
Vechi 03.07.2010, 20:13:04
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

:))
Ai fost draguta foc cu exemplele pe care mi le-ai dat si stiu ca asa este...dar, repet nimic nu este litera de lege in ceea ce noi discutam aici...unii din experienta de viata, altii din studii, altii din pareri personale mai mult sau mai putin fondate.
OK!
Una este ca la tot cuvantul sa spui copilului nu ai voie...nu trebuie...nu pune mana...nu...nu ...nu...apoi bataie si tipete si restul atitudinii agresive din care copilul nu va intelege pe moment nimic iar pe viitor intelege ca trebuie sa fie la fel, ca doar asa izbandeste in viata, cu violenta....si alta este tu ca parinte sa urmezi un program de educatie cat poti de corect si in functie de personalitatea copilului, de ceea ce observi ca el aduce nou in comportament tu sa intervii cu cate o corectie sau inclusiv cu acest NU.
Sincer eu nu te acuz, din contra...chiar te inteleg mai ales daca ai norocul sa ai un copil energic si cu personalitate puternica. Dar repet, tu ca parinte si ca adult daca ii urmaresti permanent comportamentul nu ai cum sa nu sesizezi schimbarile si traseul pe care el incepe sa-l urmeze in viata si astfel sa intervii inteligent daca este cazul. Una e sa intervii cu parul si cu NU ca e mai comod pentru oricine si alta este sa te ocupi indeaproape...dar pana la urma fiecare este liber sa-si educe copilul cum doreste, asa cum il educa din pantece incepand asa il are pana moare...si sa nu ne mai miram de copii care isi bat, violeaza sau omoara familia...
Am mai spus ca sunt multe de spus despre educatia, comportamentul si psihologia copilului. Sunt n situatii pentru ca fiecare identitate este unica chiar daca se poate incadra in anumite tipologii stabilite de stiinta.

P.S. Eu cand spun "tu ca parinte" nu ma refer in mod special la tine Anna...ci la parinti in general.
Reply With Quote