View Single Post
Vechi 04.07.2010, 01:14:00
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin Liviu Vezi mesajul
Vorbiti de Sfanta Impartasanie de parca ati da-o voi ! La mine in parohie (una foarte mare) daca se impartasesc 4-5 copii si cam atat ! Nu stiu pe ce lume traiti voi ! In rest nimeni ! Nici un adult ! Si mai sunt babele care pot merge in fiecare zi la biserica si se pot impartasi des in timpul saptamanii. Iata ca nici macar unuia care frecventeaza des biserica, unui practicant, nu ii este posibil sa se impartaseasca. Voi sunteti darnici oarecum dar preotii sunt foarte zgarciti cand e vorba de cele sfinte ! Pe ce lume traiti voi ?! Asta este realitatea nu idealurile voastre !
A, si am uitat, se mai impartasesc probabil cei apropiati, ai casei, care cunosc toate randuielile si traiesc doar pentru Sfanta Biserica (si asta nu o poate face oricine) ! Tot ei iti rad in nas oridecateori au prilejul si sunt plini de aere depaaaarte de smerenie si tot ei vorbesc in timpul slujbei ca nici nu stii la ce sa fi atent mai-intai (la marile lor personalitati sau la cuvintele frumoase pe care le spun zambind) ?

Macar de n-ar fi asa !
Drag Florin-Flaviu,stiu ca asa este precum spui.Eu ,m-am mai bagat in seama ,pe aici ,pe site-ul asta si anul trecut si am mai postat opinia mea,poate chiar asa ,un pic plastic,sau dur ,ca si tine,deaorece eram extrem de intrigata cind cunostintele mele ,nu indrazneau sa se apropie ,pt a se Impartasi,decit doar la Paste si/sau la Craciun,desi se straduiau ,oarecum ,in cele ale crestinului,pt motivul ca nu le ingaduie duhovnicul.Aveam chiar o amica ,extrem de bolnava ,care facea 3 dialize pe saptamina,si starea ei era atit de grava uneori ca nu mai aveam nadejde ca mai apuca ea Pastele ca sa se Impartaseasca,si-i ziceam ,ii dadeam carti ,ale unor parinti,oameni intelepti,induhovniciti,care erau pentru Impartasanie deasa si cit mai deasa,si mi-era ciuda ca n-o pot lamuri,si asta doar pt ca duhovnicul ei nu-i permite,si tot amina IMpartasania ,pt o vreme cind ea va deveni "mai vrednica",iar eu ii ziceam: NIMENI dintre oameni(mireni ,calugari si/sau preoti) nu-i vrednic!,insa ea imi argumenta cu niste "lozinci" marca "STASS".- Ce fel de duhovnic ai? ,am intrebat-o intr-o zi.Nu vede ca esti bolnava(imi venea sa-i zic:esti pe moarte,ala nu vede,ca nu mai apuci Pastele?)Cautati alt duhovnic!,i-am zis intr-o zi.Apoi am vazut ca ma evita.Si mi-am vazut de viata mea,si de ...IMPARTASANIE cit mai deasa....si daca acest lucru mi l-am dorit,mi-a daruit Domnul Hristos si duhovnic cu inima larga ,si Slava Domnului...
....asa ca ,daca duci lipsa de intelegere,la capitolul despre care vorbim,contact me!(Si nu numai tu,oricine) Stiu si iti recomand(nu numai tie,oricui doreste) un preot,dar si o Biserica ,care te(va) va astepta cu bratele deschise ,si te(va) asigur ca nimeni nu-si va da coate ca te impartasesti(chiar si la fiecare sf Liturghie),si nimeni nu-ti va ride in fata ca s-a impartasit si tu nu.Apoi nu e lume multa deloc.Daca sint ,in cea mai "buna" zi,circa 30 persoane,iar Biserica este "ABSOLUT" SUPERBA,si mai e si cam in buricul Capitalei,poti ajunge repede din orice cartier.N-ai treaba cu nimeni,daca ai chef socializezi cu careva ,daca nu ,nu.Te poti spovedi chiar si duminica ,inainte de IMPARTASANIE,daca n-ai facut-o de simbata(din lipsa de timp).Parintele nu refuza pe nimeni pt spovedanie.Il anuntam la Altar si isi face timp pt oricine doreste sa se spovedeasca in scopul Impartasirii.Dumnezeu sa-ti ajute si tie,dar si altora care doresc sa se impartaseasca,sa descoperiti preoti cu larghete sufleteasca,spre a va IMPARTASI!
Ti-am scris ca sa stii ca nu toti preotii sint rigizi,sau ,ma rog "zgirciti".Stiu ca 98%,si mai stiu ca ai dreptate si ai motive sa fii cinic,dar gindeste-te ca poti profita de acel 2%,doar pt ca eu am intrat asta seara pe net,caci nu o fac prea des.
Cu drag!
Reply With Quote