View Single Post
Vechi 04.07.2010, 01:50:59
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Când Domnul a predat această taină ucenicilor Său, nu a dat-o ca un sfat, ca adică să mănânce Trupul Meu cine vrea și să bea Sângele Meu cine vrea, așa cum a zis că “cine vrea să vină după Mine” și “dacă vrei să fii desăvârșit”, ci a zis poruncitor: “Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu și Beți dintru acesta Toți, acesta este Sângele Meu”; adică neapărat trebue să mâncați Trupul Meu și neapărat trebue să beți Sângele Meu. Si iarăși zice: “Acosta să o face întru pomenirea Mea” (Luca 22,19). Adică, această taină pe care Ei v-o predau, să o săvârșiți nu numai odată, de două sau de trei ori (precum tâlcuește Sf. Ioan Gură de Aur) ci zilnic, întru pomenirea patimilor mele. A morții și a întregei Mele rânduieli.
Iată deci să și aceste cuvinte ale Domnului recomandă limpede cele două lucruri necesare Sfintei Impărtășiri: neapărata ei săvârșire și săvârșirea adeseori. Adică nu numai să ne împărtășim, ci să ne împărtășim și des. De unde înțelegem că drept credinciosul, în orice stare socială s-ar afla, este îndatorat și trebue negreșit să primească și să păzească aceste porunci stăpânești.
Subscriu. Numai ca va trebui sa listam aceste citate din Sfinta Scriptura si sa le afisam la intrarea in Biserici ca sa le aprofundeze atit credinciosii cit si preotii,caci sarmanii oameni,mirenii nu fac decit ceea ce li se spune,de catre duhovnic ,si arar indrazneste careva sa-l contreze pe preot,dintr-o smerenie interpretata gresit.Si de ce sa nu o spunem,abia vreo 2-3% dintre preoti daca sint de acord cu IMPARTASANIA deasa.
Personal ,am facut,cu ceva vreme in urma, o fapta rea,impotriva convingerilor mele.Evident ca nefacind asta din convingere,mi-a parut rau,si am mers la spovedit,urgent.Duhovnicul meu suparat imi zice: 6 ani te opresc de la IMPARTASANIE! De cea-i facut asta? ...si a disparut in SFINTUL ALTAR,zicindu-mi sa plec. N-am plecat,insa.Am cugetat un pic la atitudinea parintelui,si la fapta mea,dupa care i-am batut in usa si am incercat o clarificare,niste motivatii"intemeiate".L-am mai "inmuiat" apoi am trecut la "negocieri".Desigur ca-mi parea rau pt ceea ce facusem,dar mi s-a parut nedrept sa ma lipsesc de SF IMPARTASANIE atita amar de vreme.Cu toate ca nu prea realizam eu ,la acea vreme,cam ce PUTERE are IMPARTASANIA.Puteam pur si simplu sa plec,insa mi s-a parut sub demnitatea mea -de om-sa fiu expediata fara menajamente,pt un lucru de a carui gravitate,din punct de vedere spiritual, nu eram constienta.Apoi eu tocmai pt ca-l regretam m-am dus la spovedit.Asa ca nadajduiam sa fiu certata ,insa...cu blindete,nu cu OPRIRE DE LA IMPARTASANIE!Si..am obtinut iertarea,si micsorarea perioadei de penitenta,de la 6 ani la ...6 zile.Slava Domnului! _M-ai faci? ,m-a intrebat parintele,peste 6 zile.Nu stiu ,parinte!,nadajduiesc sa nu.
Reply With Quote