Subiect: Calugaria alba
View Single Post
Vechi 04.07.2010, 17:06:30
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Deci ce-am zis eu e simplu si usor de urmat, dar tu ai propus lucruri foarte simple nu?
Infiezi cu acordul celuilalt... care celalalt? Citi pot accepta o astfel de casatorie, sa traiesti frateste cu sotia ta si ea sa mai accepte sa infiezi copii cind e o femeie sanatoasa? Spune-mi cine poate accepta o astfel de casatorie? Foarte simplu nu-i asa?
Se intampla sa te casatoresti si abia apoi sa iti dai seama ca nu poti avea copii si atunci da de comun acord infiezi copii. Dar altfel ceea ce propui e o idee fara fond.
Tu spre exemplu te-ai casatori cu el?
In ceea ce priveste felul acesta de viata, poate esti prea tinara ca sa-ti dai seama ca viata nu te serveste cu ce vrei tu, ci trebuie din bucatele sa-ti inchegi un drum, un trai. Uiti ca felul acesta de a trai are o cruce si anume singuratatea, singuratatea printre oameni poate nu o fi la fel de grea ca a calugarilor in padure dar nici floare la ureche nu e. Oare te-ai gindit ca are frati, surori, veri sau verisoare, colegi care toti au copii, iar el e mereu altfel.
Cit priveste caile lasate in Biblie adu-ti aminte de vorbele sf. Ap. Pavel despre traiul feciorelnic.
Dupa ce te vei fi gindit mai bine sa mai dai de veste. Altadata nu mai judeca inainte de a intelege.
Tu cand lansezi o idee o spui din perspectiva laica sau te intereseaza in primul rand din punct de vedere al invataturii crestin ortodoxe?
Din punct de vedere laic ce spui tu e ok...chiar iti dau dreptate. Dar daca tin cont de mantuire atunci chiar pun problema conform invataturii bisericii. Eu cand am spus de casatorie nu am spus sa te casatoresti cu primul intalnit de pe strada...ci cu jumatatea ta pe care o cunosti, cu care ai multe in comun si cu care te completezi. In atare situatie nici nu se pune in discutie ca celalalt sa se opuna devreme ce aveti acelasi mod de a gandi si a trai.
Ca idee pentru tine nu sunt chiar tanara si am trecut prin destule incercari, am cunoscut si viata laica si viata de manastire si singuratatea in lume dar am si cautat sa aprofundez credinta mea si sa ma cunosc pe mine. Iar eu incerc pe cat pot sa nu judec ci sa trag niste concluzii, sa imi exprim o parere si cine vrea sa inteleaga bine, cine nu..nu. Fiecare isi croieste singur drumul in viata spre mantuire.
Reply With Quote