Citat:
În prealabil postat de Colors
Sebastiana cruta-ti osteneala si pastreaza puterile spre folosinta celor ce au nevoie si a ta. Sarsaila trimite destule slugi aici iar tu te lupti cu morile de vant. Lor le trebuie putina distractie si dusi de nas se imbata in propriul orgoliu. Cei ce intra aici doar pentru a ataca si batjocori n-au nevoie decat sa-si auda propriile rataciri scornite dintr-o minte sucita si o inima bolnava.
Se simt bine denigrand si cred ca slujesc vreunei cauze, si in agitatia lor nu realizeaza ca sunt doar niste nefericiti, gramadindu-si carbuni incinsi peste cap.
Putini se vor lumina prin mila lui Dumnezeu si multi se vor pierde spre bucuria satanei.
Elena imi spunea ca toate s-au zis, sunt scrise si talmacite si asa e. Multe din topicuri nu-si ascund ura si inversunarea impotriva ortodoxiei. Un duh diavolesc i-a cuprins pe multi astazi "eliberandu-i" de sub Legea Lui Dumnezeu si robindu-i legilor lumesti antihristice.
Intareste-te in duh si adevar, ajuta de poti pe altii, nadajduieste in credinta tare la mantuire si nu te amesteca in zavistiile lor. Omul singur de nu va cauta adevarul si lumina cu toata inima sa, ramane prizonier veacului acesta intunecat. Curand va trebui ca noi sa marturisim pe Hristos, pentru noi insine.
Liviu
|
Mai, Liviule, tu esti om serios? Uita tot ce s-a discutat pana acum si zi-mi daca tu stii randuiala Sf. Maslu. Daca o stii, zi-mi si mie in ce moment al slujbei se calca pe cel bolnav? Sau zi-mi in ce Tipic scrie ca cel posedat trebuie sa fie legat de o cruce...? Sau in ce carte de cult mi se spune ca trebuie lasat cel posedat inchis mai multe zile? Atunci cand vei raspunde sincer, detasat, ca nu exista in nici o carte de cult astfel de precizari si ca randuiala Sf. Maslu nu cuprinde astfel de acte, atunci o sa te iert pt. modul in care ai vorbit. Flacau, cand eu invatam randuiala Liturghiilor Rasaritene si intelegeam ce simbolizeaza `Ale Tale dintru Ale Tale` din pct. de vedere cosmologic, tu nu stiai ce este aia catapeteasma... Cantareste-ti bine vorbele... Nu vorbesc de duhovnicie, asa cum va bateti voi cu pumnul in piept, pt. ca este o problema personala... Insa sa nu indraznesti sa imi jignesti pregatirea teologica ortodoxa, pt. ca dai singurul cu piciroul in tepusa (in caz ca nu stii la ce se refera sintagma si nu ai citit Faptele Apostolilor iti spun eu ce inseamna: a lupta impotriva evidentelor).