Inca o intrebare
Danion Vasile combate reincarnarea prin ideea ca sufletul este creat de Dumnezeu la momentul conceptiei de catre parinti, deci nu avem o pre-existenta a sufletului. Atunci, copilasii care mor imediat dupa nastere sau pana la 7 ani, devin conform dogmei ortodoxe ingerasi sau sunt mantuiti. Bun, atunci, celelalte suflete vor striga la judecata: Doamne! De ce nu ne-ai luat si pe noi de pe pamant la varsta frageda ca sa nu apucam sa ne murdarim de pacate! Nu este corect! Eu cred intr-un judecator drept si bun si in egalitatea de sanse! Deci, un Dumnezeu care ne ia de pe Pamant cand doreste El, pe unii de la varsta de 1 ora, pe altii la 90 de ani, harsaiti de pacate, cum ne poate judeca pe toti la fel? In plus, un suflet care a trait doar 1 ora pe pamant cum poate deveni inger? Ce teste a trecut? Ce ispite a infruntat? Ce pocainta a facut?
Nimeni nu intra in Imparatia cerurilor fara examene trecute, fara testari ale “rarunchilor”, deci ce merite are un suflet care are o existenta terestra de 1 ora sau de 1 an ca sa castige mantuirea! Dumnezeu incearca totul, nu exista exceptii de la regula, insusi Iisus Hristos a fost incercat de satana, chiar si el a trebuit testat si incercat, si voi imi spuneti ca un suflet poate intra in imparatia cerurilor fara nici un examen. Daca este asa, atunci voi credeti intr-un Dumnezeu nedrept, in care eu nu pot sa cred, eu cred intr-un Dumnezeu drept care ne iubeste pe toti la fel.
|