View Single Post
Vechi 05.07.2010, 09:11:50
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Luat de pe site-ul apologeticum: http://apologeticum.wordpress.com/20...la-spovedanie/

Ce credeți despre această măsură?
Cred ca e o gluma proasta, dar si problema asta cu cipurile a fost tratata destul de superficial de mai marii BOR care s-au limitat la un comunicat de presa care mai mult a tulburat apele decat sa le limpezeasca, desi poporul crestin ortodox ar merita ceva mai de la pastorii ei duhovnicesti, nu de alta dar poporul contribuie financiar la buna functionare a Bisericii ca institutie umana, chiar daca multi neglijaza partea divina. Cat despre 666 asta exista din Vechiul Testament unde este mentionata cantitatea de 666 talanti de aur pe care regii vasali lui Solomon o plateau ca tribut, probabil din Vechiul Testament a preluat Sf. Ap. Ioan acest numar, aratand prin el vasalitatea fata potrivnicul lui Hristos, cu alte cuvinte de pecetluim cu "semnul" fiarei ori de cate ori pacatuim si nu savarsim voia lui Dumnezeu, desigur aceasta interpretare alegorica nu exclude interpretarea literala, adica existenta si a unui semn fizic al "fiarei", depinde adeptii carei scoli de interpretare sunteti, alexandrina sau antiohiana, daca sunteti adeptii primei atunci veti prefera o interpretare alegorica alui 666, dar asta nu exclude o interpretare literala si viceversa.
Cat despre pasapoartele cu cip, scopul declarat al acestora este "combaterea terorismului" asta in cazul in care "terorismul" nu e o inventie, dupa mine tocmai scopul acestora este problema, caci impunand tuturor aceste documente cu cip se incalca libertatea si demnitatea umana prin considerarea tuturor oamenilor ca potentiali teroristi, de aceea ar fi bine sa se ofere o alternativa la pasapoartele biometrice nu neaparat din considerente religioase cat din cauza declaratiei pe care toate tarile membre ONU au adoptat-o "Declarația Universală a Drepturilor Omului" sau cand interesele o cer se uita de aceasta declaratie? Inchei citand pe unul din eroii romanelor copilariei mele "Howgh!Am zis!"

Last edited by valentin.viliga; 05.07.2010 at 09:22:08.
Reply With Quote