View Single Post
Vechi 05.07.2010, 10:18:10
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Matematica si fizica nu mint! Desigur si in stiinta au fost numeroase teorii si abordari gresite care au fost infirmate de practica... nu vom intra in amanunte...

Teoria relativitatii functioneaza (exemplu bomba atomica)
Mecania cuantica functioneaza (exemplu calculatorul si toate dispozitivele electronice)
Iar aceste doua teorii combinate (ecuatiile lor) dau preziceri despre gaurile negre, care evident sunt verificate de practica. Pana in prezent nici o prezicere teoretica nu a fost infirmata de realitate.
Acesta reprezinta trimuful ratiunii (mintii) umane, care arata maretia omului, asemanarea lui cu ingerii si cu Dumnezeu.
Desigur pentru a verifica anumite preziceri practice avem nevoie de tehnologii mult mai avansate... unele dintre ele imposibil de construit pentru specia umana (spre exemplu pentru a evidentia prezicerile fizice in cazul teoriei stringurilor, teoria "M").

Stiinta confirma maretia Creatorului... si ne apropie de Dumnezeu (mai precis de Logos) prin cunoastere.
"Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea manilor LUI o vesteste taria" Psalmul 18,1

NU exista contradictie ci doar distinctie intre adevarata stiinta si adevarata credinta (cea crestin ortodoxa), in elementul lor comnun, anume cosmogonia (adica lumea fizica, materiala... caci stiinta nu poate studia lumea spirituala, imateriala).

Desigur omul trebuie sa se preocupe in primul rand de mantuirea lui, caci pronia divina "tine" Universul. Fie ca omul merge in rai sau in iad, soarele tot va rasari, ploaia tot va cadea pe pamant... la porunca lui Dumnezeu... insa chemarea omului la pocainta este ASTAZI, ACUM... in Biserica.
Intru totul de acord. Problema este ca majoritatea celor care se cred oameni ai stiintei (nu de stiinta) nici nu banuiesc cata credinta este amestecata in stiinta lor. Eu doar asta am vrut sa subliniez. Bineinteles, nu este cazul aici.