Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Intrebarea este simpla:De ce nu l-au vazut pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos ca pe Mesia?Mult asteptatul Mesia pe care ei doreau si credeau ca o sa vina a venit si nu L-au recunoscut si crezut.De ce?Nu indeplinea toate conditiile?
Multumesc mult.
|
Iti las si eu opiniea mea desi toti cei care au postat au avut explicatii care merita citite cu toata consideratia.Inainte de toate sa vedem de ce Cel de Sus i-a ales tocmai pe evrei>,,Și Domnul v-a primit, nu pentru că sunteți mai mulți la număr decât toate popoarele - căci sunteți mai puțini la număr decât toate popoarele,Ci pentru că vă iubește Domnul; și ca să Își țină jurământul pe care 1-a făcut părinților voștri, v-a scos Domnul cu mână tare și cu braț înalt și v-a scăpat din casa robiei și din mâna lui Faraon, regele Egiptului.Să știi dar că Domnul Dumnezeul tău este adevăratul Dumnezeu, Dumnezeu credincios, Care păzește legământul Său și mila Sa, până la al miilea neam, către cei ce-L iubesc și păzesc poruncile Lui"(Deuteronomul 7:7-9).
Cel de Sus a ales poporul lui Israel sa fie poporul din care sa se nasca Mantuitorul iar acest aspect reiese clar din Ioan 3:16>,,Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică."
Dumnezeu le spusese inca din vremea lui Avraam ca ,,După aceea a zis Domnul către Avram: "Ieși din pământul tău, din neamul tău și din casa tatălui tău și vino în pământul pe care ți-l voi arăta Eu.Și Eu voi ridica din tine un popor mare, te voi binecuvânta, voi mări numele tău și vei fi izvor de binecuvântare"(Geneza 12:1-2)iar Vechiul Testament este plin de profetii cu privire la Mantuitor.
Cand venit ceasul Cel de sus l-a trimis pe Mantuitor asa cum rezulta din ,, Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege” (Galateni 4:4)>spre o mai buna intelegere cred ca se poate corobora Ioan 3:16 cu Galateni 4:4.Ei insa nu au inteles acest fapt asa cum reiese (si din) din dialogul Mantuitorului cu Nicodim,fariseu si membru al Sinedriului,cand Mantuitorul ii ofera explicatia orbirii lor:
,,Tu ești învățătorul lui Israel și nu cunoști acestea?Adevărat, adevărat zic ție, că noi ceea ce știm vorbim și ce am văzut mărturisim, dar mărturia noastră nu o primiți.Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești?Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.Și după cum Moise a înălțat șarpele în pustie, așa trebuie să se înalțe Fiul Omului,Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea. Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a și fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu. Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume și oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele. Că oricine face rele urăște Lumina și nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească.Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârșite. (Ioan 3:10-21)
Sper sa gasesti ceva de folos in acesta amatoare explicatie.Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti.