Nu e vorba despre un botez...ne botezam o singura data. Se citesc niste rugaciuni pe marginea apei iar oamenii in timpul asta obisnuiesc sa stea care ori in apa ori pe mal. Acuma partea cu botezatul....parintele are un manunchi de busuioc si stropeste cu apa din rau oamenii prezenti si probabil de aici li se pare unora ca...se reinvigoreaza botezul. Nu nici o treaba nimic cu botezul...nimic din ce se face acolo nu seamana cu ce se face in biserica la botez. Am vazut o situatie nu prea placuta in timpul cat am participat la aceasta ceremonie: o maicuta isi pune aceasta camasa alba,lunga cu niste simboluri ortodoxe si intra in apa destul de adanc pana spre mijloc. Si stand ea asa cuminte si ascultand ce citea preotul se cufunda in apa pana la gat..de 3 ori. Partea trista e ca era in varsta si imi era mila cum crede ea dupa o viata de stat in manastire ca se boteza iar? Iordanul a fost ultimul loc de vizita pe ziua respectiva si in drum spre Ierusalim, in autocarul cu aer conditionat o maica{o recunosteai dupa modul de acoperire al capului} statea zgribulita si dardaind de frig.