Citat:
În prealabil postat de Hartford
Multi pelerini ortodocsi care merg in Israel cica sint botezati in Iordan,prietena mea in septembrie merge acolo si preotul cu care merge a anuntat sa aiba cu ea o camasa alba si batic alb. Nu inteleg daca sint ortodocsi si botezati de ce preotii ortodocsi care organizeaza pelerinaje acolo trebuie sa ii mai boteze odata?  Sper ca am fost inteleasa.
|
a nu se confunda Botezul cu stropirea cu apa sfintita.
cred ca lumea confunda Sfanta Taina a Botezului in numele Sfintei Treimi, care se face o singura data si prin care i se sterge celui botezat pacatul stramosesc (sau daca se boteaza la maturitate, i se sterg si pacatele personale facute pana atunci), confunda deci, cu stropirea cu apa sfintita sau apa din Iordan sau din alte locuri sfinte.
stropirea aceasta se face la Boboteaza sau la sfintirea casei sau ori de cate ori se mai stropeste cu aghiasma la Biserica la diverse slujbe.
dar asta nu e deloc Sfanta Taina a Botezului care are o alta randuiala anume.
cred ca cei deja botezati care participa la asemenea ritual in Iordan iau doar parte la o slujba cu anumite rugaciuni si cu stropire sau scufundare cu apa sfintita prin care se doreste alungarea duhurilor rele si binecuvantarea oamenilor pentru a fi ocrotiti.
dar nicidecum nu inseamna ca botezul facut anterior dupa randuiala Bisericii ar fi cumva invalid si ca doar in apa din Iordan primesc adevaratul botez.
daca afli mai multe detalii de la prietena ta si de la preotul ortodox care i-a spus asta, sa ne anunti si pe noi. as fi tare curioasa pe ce se bazeaza.