Comentarii la ultimul mesaj al lui Vsovi (I)
MM: Comentariul 1. : Sarra se pare că era stearpă și de aceea n-a avut copii până la adânci bătrânețe – și nu din alte cauze pe care le insinuezi tu. Nici Avraam și nici Sarra n-au votat nimic în ceea ce privește castitatea; ei ar fi vrut să aibă copii căci, pe vremea aceea, căsătoriile nu erau formale, iar a nu avea copii era o adevărată pacoste. Când Dumnezeu a vindecat neputința Sarrei, ea a putut concepe și naște în mod natural un fiu, ca orice femeie)
Răspunsul meu: Poate nu ai citit cum în tinerețe când Sarra era tânără și foarte frumoasă, Avraam se prezenta ca frate al ei și nu se arăta ca și soț ca să nu stârnească invidii... iar Domnul umplea de bube și dureri și necazuri pe cei ce o pofteau pe Sarra în felul cel rău... deci nu e vorba doar că era stearpă ci nu întrețineu raporturi sexuale căci Avraam a priceput că de la Dumnezeu este Sarra stearpă ca să ducă ei o viață sfântă... și nu ca să folosească sterpitatea pentru desfrânare... sau nu este Avraam cel pentru care Dumnezeu a zis că de va găsi 10 drepți în Sodoma și Gomora la un loc nu va distruge cetatea?.. cetatea desfrânării firește. Deci pacostea era de la Dumnezeu că doar Avraam trăia cu Domnul Carele l-a scos din casa și din pămîntul tatălui său.
Comentariul 2. : Nimeni până acum n-a afirmat că au divorțat. El a părăsit-o pe ea, pe motiv că nu i se supunea la pat, ca soție. Soția „nu l-a înțeles” atunci când el, încălcându-și făgăduiala inițială de a trăi „căsătoria albă”, a început să-și ceară de la ea drepturile legitime de bărbat și de soț. Dacă l-ar fi ascultat și s-ar fi supus lui ca soție, Geta ar fi urmat să joace viață dublă îndată ce, pentru toți cei care îi cunoșteau, cei doi soți treceau dintotdeauna ca „frate și soră”. Georgeta nu a aceptat viața dublă, căci era virtuoasă și ura minciuna
Răspuns: Tu ai spus că s-au despărțit iar a te despărți de cineva înseamnă pentru mine a divorța dacă erau căsătoriți, căci altfel ai fi spus că s-au despărțit fizic sau vremelni, dar ei se pare că au rămas uniți cu dragostea, cu sufletul în Domnul dacă nu au divorțat... deci au eliminat orice posibilă interpretare mincinoasă și răutăcioasă și orice posibilitate de a insinua cineva că nu ar fi ținut un fel de vot al fecioriei. Deci iată nu a mințit și nici nu era divorțat. Dar de la tine am înțeles așa ca și cum ar fi divorțat, din ce ai scris tu și nu te fă că eu am inventat și că așa obijnuiesc mereu să născocesc, ci tu ai lăsat să se înțeleagă așa, căci pentru oricine a te despărți dacă ești căsătorit înseamnă a divorța, dar se pare că el era în relații bune cu trăitorii SCNI și astfel Pucioșii au avut grijă de Georgeta care a devenit o soră nu numia a lui Gabriel ci a devenit o soră creștină de mănăstire cu îndeletniciri duhovnicești și nu îndeletniciri de soție care caută doar să placă bărbatului uitând de Domnul.
Comentariul 3. : Nu ea l-a părăsit pe el, ci el a părăsit-o pe ea, lăsând-o în sărăcie, căci până a o părăsi, nu le lipsea nimic. Dimpotrivă, ea a fost cea care a dovedit că este mai consecventă decât el în făgăduințele făcute pentru viața ascetică.
Răspuns: Păi dacă ea a fost mai ascetică decât el și până să plece la Pucioși nu le lipsea nimic înseamnă că ea era mai credincioasă decât el și iată că surzenia era un dar de la Dumnezeu, o nevoință.
Comentariul 4. : Nu era surdo-mută, ci avea o surzenie parțială, dobândită în urma unei boli. Vorbea bine și citea de pe buzele interlocutorului cuvintele, așa încât aproape că era insesizabilă surzenia ei. Pentru un nou-venit, părea o femeie normală. Nu „s-a întors la lume”, căci în lume a fost tot timpul. La câțiva ani buni după ce a fost abandonată de Nicu Gabriel, pucioșii au speculat starea de sărăcie lucie în care ajunsese și au admenit-o la ei. Au plasat-o în chibuțul pucios de la Târgoviște, unde astăzi nu-i lipsește nimic și se poate dedica în liniște vieții ascetice, propovăduită din belșug de către pucioși
Răspuns: Păi mai înainte ai zis că până să se despartă fizic nu-i lipsea nimic. Acum zici că au găsit-o Pucioșii într-o sărăcie lucie? Dar vezi că nu era în gLume căci se lepădase de ea împreună cu soțul ei și apoi a ales să mearga mai sus la Dumnezeu ieșind complet din vraja pământului gLumii, crezând în Cuvântul lui Dumnezeu. Deci ferice de ea.
Comentariul 5.: În postarea lui Vsovivi scrie pentru prima dată că au divorțat – cităm: „Probabil soția sa nu l-a înțeles sau cineștie de ce au divorțat...”. În alte postări nu scrie nicăieri așa ceva
Răspuns: Nu te fă că eu am inventat divorțul, păi eu am presupus că despărțirea, despre care tu ai scris, asta a însemnat, căci în mintea mea despărțirea se face întâi în profunzime și conținut și abea apoi în formă, dar se pare că ei au rămas căsătoriți, uniți în Dumnezeu și în iubire și doar fizic s-au despărțit, vremelnic, până vor ajunge amândoi în Cer... deci din ce ai scris tu am priceput eu că a fost o despărțire în toată regula dar ei s-au despărțit doar de păcatele curviei din căsătorie, adică tentația trupească spre pofte, căci poftele și păcatele sunt de la cel rău oricât ai fi de căsătorit că doar nu cu ele ești tu căsătorit ci cu sora ta creștină, prima și ultima ta dragoste curată în materie de copile.
Comentariul 6.: Poate că n-a internat-o, căci nici nu era cazul, femeia era perfect normală, chiar dacă avea un handicap inobservabil
Răspuns: Poate că doar a vrut s-o ferească de bârfa gLumii și de răutățile duhului rău.
Comentariul 7.: Nici o biografie a părintelui Papapcioc nu amintește să fi fost stareț undeva. Vsovivi îi dăruiește de la el această calitate pentru a acoperi în mod fraudulos o neîmplinire menționată pe acest Forum în „voturile” preotului Nicu Gabriel. Chiar dacă A.P. ar fi fost cândva stareț la Techirghiol, tot nu l-ar fi avut sub ascultare și sub „tăierea voii” pe N.G., care își ducea traiul ascultând de voia lui proprie tocmai la Borănești.
Răspuns: Păi eu știam că era și este părinte stareț la mănăstirea Techirghiol de multă vreme deci și între anii 1990-2005, speram că e așa căci habar n-am dacă e sau nu e stareț, iar acum tu zici ba că este ba că nu este. Iar tăierea voii întru Credință o poți aplica oriunde, principalul este să faci cu Credință și smerenie și Taină ceea ce te-a sfătuit părintele duhovnic și să respecți voturile depuse sau promisiunile luate înaintea Domnului, să-ți duci Crucea răbdării până la sfârșit.
Last edited by vsovivi; 06.07.2010 at 19:52:18.
|