Deci noul ierusalim este defapt o metafora a ceea ce s-a intamplat in Romania si o sa intelegeti atunci cand se va arata Fiul Omului.
Iar in ceea ce priveste pictura de la Draganescu se pare ca nu ne intelegem Vsovivi. La Draganescu invierea este pictata diferit fata de orice alta biserica pictata din lume. Si nu numai ivierea ci tot ce e pictat acolo.
Invierea este incadrata in cruce caci fara cruce nu exista inviere. Invierea este lumina adica trupul lui Hristos care a murit pe cruce a fost transfigurat intr-un trup triunfator format din duh sfant. Trupul fiind transparent. Nu intra prin usi , se facea nevazut, si s-a inaltat la cer doar. Iata eu va dau trupul meu sa il mancat si sa beti sangele meu. Pai noi nu am putea sa mancam carne si sa bem sange de om dar sufletele noastre pot manca trupul acela rastignit pe cruce si transfigurat in lumina devenind un trup triumfator format din duh sfant.
Dupa cum se spune: "Adam a avut suflet viu. Al doilea Adam are DUH DE VIATA FACATOR.
Insasi preotul martutiseste la inviere spunand: VENITI DE LUATI LUMINA!!! nu spune veniti de admirati trupul material, carnal al lui Hristos.
Deci haide sa fim in adevar pana la capat. Nu in minciuna care sa ne placa, sa traim.
Si isi va ridica din nou templul dupa cum a spus.
Asta e si taina noului ierusalim a doua venire a Fiului Omului.
DE la Maleahi citire cap 3:
"<Iata, eu trimit pe ingerul Meu si va gati calea inainte fetei Mele si va veni indata in templul Sau Domnul pe Care il cautati si Ingerul legamantului pe Care voi il doriti. Iata vine!>, zice Domnul Savaot.
<Si cine va putea indura ziua venirii Lui si cine sa va putea tine bine cand El se va arata? Caci este ca focul topitorului si ca lesia nalbitorului. Si ma voi apropia de voi si voi fi martor grabnic impotriva vrajitorilor, a desfranatilor si a celor care jura stramb, impotriva celor care asupresc pe simbrias,pe vaduva si pe orfan, apasa pe cel strain si nu se tem de Mine>,zice Domnul Savaot.
<Si toate neamurile va vor ferici pe voi,caci veti fi o tara dorita>,zice Domnul Savaot.
Si Domnul a luat aminte si a ascultat; o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui sprebinele celor care se tem de El, si cauta scapare in numele Lui.
Caci iata, vine ziua care arde ca un cuptor. Si toti cei trufasi si care faptuiesc faradelegea vor fi ca paiele, iar ziua care vine iiva arde,zice Domnul Savaot. Si nu va ramane din ei nici radacina nici ramuri.
Iata ca Eu va trimit pe Ilie proorocul, inainte de a veni ziua Domnului cea mare si infricosatoare;
El va intoarce inima parintilor catre fii si inima fiilor catre parintii lor, ca sa nu vin si sa lovesc tara cu blestem"
Despre care templu este vorba la inceputul cap?
Si cum oare se va apropia si va fi martor?
Si oare despre ce carte este vorba? O fi Evanghelia?
Si despre care tara o fi vorba?......
Raspundeti in inima voastra la aceste intrabari......
Dar eu va spun ca Ilie a si venit......
Last edited by bob2909; 07.07.2010 at 13:53:22.
|