Bine v-am gasit ! Am intrat de cateva zile pe forum, am citit multe topicuri, am ascultat predici si cantari religioase. As vrea sa va impartasesc parerea mea legata de existenta unui cor in biserica si de plansul in timpul Sfintei Liturghii :In anul 2000 in comuna noastra s-a infiintat un cor pe 4 voci din oameni simpli,fara cunostinte muzicale dar cu mare dorinta de a face ca Sfanta Litughie sa ajunga cat mai adanc in inima credinciosilor si cu sufletul plin de bucurie, pot sa va marturisesc ( nu spre lauda ) ca am reusit sa fim apreciati.Suntem 50 de coristi, de la 6 anisori la peste 80 de ani, venim la repetii cu mult drag si dam raspunsurile la toata Liturghia.Mergem in pelerinaje, la diverse manastiri, la spitale si case de batrani, iar in duminicile in care suntem plecati, credinciosii parohiei " plang " dupa noi, le lipsim, nici vorba sa adoarma vreunul in timp ce noi cantam. Toata biserica canta alaturi de noi fara sa ne nacajim daca vreunul incepe mai repede sau sfarseste mai tarziu versul cantarii.Sant tare fericita ca mi-a ajutat bunul Dumnezeu sa cant in cor si-mi dau lacrimile ( de care ma rusinez ca un copil care a facut ceva rau) nu numai in timpul Sfintei Liturghii dar chiar si in timpul repetitiilor. E ceva inaltator nicidecum fatarnicie. E o parere si iertati-ma daca am scris prea mult.DOANE AJUTA-NE !
|