Subiect: CAZUL TANACU
View Single Post
Vechi 09.05.2007, 08:59:17
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Am mai scris (chiar un pic mai sus) cred in existenta demonizarii Eu o inteleg ca pe o stare dar este ok si definita ca boala.

Hai sa luam punctual luand ca adevarate urmatoarele chestiuni cu care tu esti deacord:

1. demonizarea este o boala ( are niste semne, manifestari care o diferentiaza de alte boli)
2. remediul acesteia este Sf maslu (exista o procedura clara a acestui remediu)
3. cel care diagnosticheaza si aplica remediul este preotul
4 indicatorul de reusita este vindecarea si nu moartea "pacatosului"

daca boala a fost corect diagnosticata, remediul s-a aplicat corect si pacientul a murit Dumnezeu cu mila, asta-i treaba- trecem la urmatorul

Acuma sa facem o mica analogie. Exista boli de piele care sunt f asemanatoare ca si manifestare. Daca te duci la un dermatolog te astepti sa identifice corect boala si sa iti dea medicamentele conform acesteia nu?

In iasi o fata a murit pe masa de operatie fiindca doctorul a facut o confuzie grava ce a dus la moartea ei, confuzie ce trebuia sa o previna. ce crezi ca s-a intampalt cu el? Crezi ca a spus cienva sa fie achitat ca nu a avut decat intentii bune??

Deci a aplica un tratament gresit ce duce si la moarte este gresit, rau etc si ai responsabilitate. Una e sa zici nu stiu despre ce este vorba si alta e sa spui ca sigur e boala x si sa o dai in bara.

In cazul tanacu parintele a pus un diagnostic gresit, anterior tratamentului ( mai precis slujbei) a tinut fata in niste conditii ce au determinat mai tarziu moartea. Personal cred ca a tinut-o legata prea mult, s-a zbatut (bolnavii se zbat foarte tare) si nu constientizeaza ca se ranesc, ca sunt legati si deci nu au scapare si deci sa se opreasca Un om sanatos nu se zbate ca un disperat ci se linisteste, mai repira etc. Daca a mai si pus ceva la gura (adica si inainte de a intra in biserica) clar ca fata incepe sa aiba probleme cu respiratia.

Ca tot te uiti la filme Ai vazut in vreun fil imagini cu o persoana nebuna cum incepe sa se agite, o baga in camasa de forta, este legata de pat (cu niste curele) nu funie, nu lant tocmai ca sa nu faca rani si imediat i se administreaza tanchilizante?? Nici un nebun nu e legat si atat E legat numai cat sa poata sa i se dea pastile. Intr-un spital (da tu nu te duci sa vezi ca ti-e rau ) bolnavii sunt ca niste legume, sunt sedati.

Fata trebuia sedata, trebuia chemata salvarea apoi cand e mai linistita ii faci cate slujbe vrei daca tii neaparat.

Iar treba cu medicamentele m-a dat gata Cum adica erau scumpe si de aia nu i le-a dat. Da r tu sa ai un copchil, sa pelci la munca la cules ciuperci si sa o lasi la o cumnata si sa te sune sa ti zica ca s-a imbolnavit, erau cam scumpe medicamentele si deci nu i-a cumparat si a murit ce ai zice?? Care sume enorme? Tratementele pt boli psihice au reducere si intr-o manastire fii sigura ca nu bate vantul (prin buzunare). Adica nu avem bani de medicamente lasa ca ii facem niste rugaciuni poate ii trece nu??

Am o vecina care e iehovista si a venit o data la mine sa faca loby si a ajuns la treaba cu transfuziile de sange Mi-a aratat niste citate din biblie (biblia asta cateodata cred ca da nsite probleme de te apuca jalea) de unde rezulta ca Dumnezeu (dragutul) este impotriva transfuziei Si am intrebat ce ar face daca fiul sau ar avea un accident si ar fi nevoie de transfuzie Mi-a raspuns ca ar da scris ca este impotriva si daca e sa moara asa a fost voia lui Dumnezeu. Mi-am facut o cruce mare si de atunci sunt profund recunascatoare pentru religia mea si parintii mei.