View Single Post
Vechi 07.07.2010, 17:49:25
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Exista 2 posibilitati(dupa ce am verificat in Septuaginta tradusa in limba romana)

Biblia sinodala a mers pe Septuaginta care este confirmata si de traducerea lui Badilita(a Septuagintei).Acolo apare ,,Dar sufletul meu va trai pentru EL"(pag 88>Septuaginta trad in limba romana de Badilita volumul 4 I.)Biblia de pe site precum si varianta Anania cred ca au mers pe textul masoretic unde acesta formula nu apare.
Din nefericire, varianta Anania în versetul cu pricina nu a mers nici pe textul masoretic, nici pe Septuaginta originală, precum se poate constata din versiunea literară a lui Bădiliță (Septuaginta-Polirom). A mers pe ce s-a potrivit mai bine concepției nebiblice a nemuririi sufletului. Fiecare își va lua răsplata...

Citat:
Vestea buna este ca Biblia sinodala a respectat Septuaginta pe care o am eu in romana.Parte pe care nu o inteleg este ca exista mai multe versiuni ortodoxe,fiecare mergand pe una dintre cele 2 variante.Daca iei drept etalon Biblia sinodala atunci restul ies din discutie pe acest aspect.Si invers.Aici nu mai ma pot pronunta.In esenta nu este vorba,pe acest aspect,de o diferenta intre KJV(Anania si varianta de pe site merg pe aceiasi traducere ca si KJV) si Biblia sinodala ci in esenta este intre Septuaginta vs textul masoretic.
Nici eu nu sunt lămurit încă cu diferențele între edițiile sinodale ortodoxe și diferențele între cele două versiuni Anania. Sper că se va găsi cineva competent să ne lămurească.

Citat:
Scuze tuturor(Trice>mai ales tie)pt timpul consumat dar acum imi este mai usor sa inteleg anumite aspecte.
Cu plăcere. Pe acest topic mai adecvat putem continua...