View Single Post
Vechi 08.07.2010, 15:22:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Sa ascultam de voi sau de Sfanta Scriptura? Nu scrie clar si Psalmistul si Sfantul Petru ca sufletul lui Hristos s-a pogorat in IAD?
NU. Nu scrie "clar". Asta este doar interpretarea voastră. Să ascultăm de interpretarea voastră sau de Sfânta Scriptură?

Citat:
Nu spune clar Scriptura ca Moise este invitat in trup?
Este inviat în trup*. Da, asta spunem și noi (punct comun).

Citat:
Nu spune clar Scriptura ca Hristos a scos din iad pe cei drepti si pe multi i-a inviat in trup, chiar atunci la Invierea Sa?
Ești puțin confuz. Pe cine i-a scos din Iad (nu sunt de acord cu această terminologie, dar fie...)? Pe toți drepții sau doar pe unii (mulți)?

Citat:
Voi ce ce Spuneati "Sola Scriptura" nu ati adus nici un argumnet din Sfanta Scriptura care sa arate ca Hristos nu s-a coborat la iad cu sufletul... dovada ca "rataciti nestiind scripturile"(Matei 22,19).
Voi credeți că menirea noastră este să demonstrăm cu Scriptura tot ce NU a făcut Hristos?. Nici nu e posibil să găsești în Scriptură tot ce NU a făcut Hristos, în ea găsești doar tot ce a făcut Hristos. Tu-mi poți demonstra cu Scriptura că Hristos nu S-a dus pe Câmpiile Elizee, sau orice altă bazaconie?

Citat:
„Doamne, scos-ai din IAD SUFLETUL meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapa.” Psalmul 29,3.

“Dar Dumnezeu va izbăvi SUFLETUL meu din mana IADULUI, când mă va apuca.” Psalmul 48,16.
Tu poți face vreo diferență între limbajul figurativ și cel direct? IADUL are mână? Mda, probabil are și coadă, copite și coarne... Termenul folosit de psalmist este sheol și reprezintă locuința morților, groapa, mormântul nu vreun loc mitic unde tartorul Infernului ține înlănțuite sufletele morților. David nici măcar nu murise, ci fusese vindecat de Dumnezeu, fusese "pe pragul mormântului". Citește te rog și versetul anterior (Ps. 29,2), nu mai scoate din joben versete rupte din context pentru a demonstra fantasmagorii!