Citat:
În prealabil postat de bob2909
Deci noul ierusalim este defapt o metafora a ceea ce s-a intamplat in Romania ......
|
Nu-i nicidecum o
metaforă, ci o
proorocie concretă din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul. Aici se fac două referințe concrete la sintagma "Noul Ierusalim" și o descriere detaliată.
Cele două referințe sunt următoarele:
Cap. 3, v.
12. Pe cel ce biruiește îl voi face stâlp în templul Dumnezeului Meu și afară nu va mai ieși și voi scrie pe el numele Dumnezeului Meu și numele cetății Dumnezeului Meu, - al noului Ierusalim, care se pogoară din cer, de la Dumnezeul Meu - și numele Meu cel nou.
Cap. 21, v.
2. Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei.
Capitolul 21 continuă cu descrierea detaliată a Cetății Sfinte Noul Ierusalim.
Definitoriu este amănuntul că această cetate se
coboară din cer, de la Dumnezeu (cf. versetului 2)
Dar care ar putea fi "metafora" despre care
bob2909 pretinde că s-ar fi
împlântat în România?
Să ne referim exclusiv la adevărul istoric. Neținând seama de acest mic, dar esențial amănunt, că
Noul Ierusalim se coboară din cer de la Dumnezeu, Pucioșii Pseudo-Ortodocși Români au ridicat ei cu brațele, din pământ din iarbă verde (și nu au coborât din cer), o clădire pe care au împrejmuit-o cu zid, au ferecat-o cu porți de aramă și au numit-o abuziv: "Cetatea Noul Ierusalim dela Pucioasa". Bineînțeles că s-au străduit să respecte pe cât posibil detaliile constructive din Apocalipsă. Pe unele au reușit să le respecte, pe altele, nu. Au zidit clădirea în patru colțuri, având înălțimea egală cu lungimea și lățimea (cf. versetului 16). I-au făcut spre răsărit trei porți și spre miazănoapte trei porți și spre miazăzi trei porți și spre apus trei porți (cf. versetului 13). Apoi au decretat că în cetatea lor nu va intra nimic pângărit și nimeni care e dedat cu spurcăciunea și cu minciuna, ci numai cei scriși în Cartea vieții Mielului (Pucioșii, adică). Cu aceasta, ei au împlinit preceptele regăsite la versetul 27. Și cam atât. Neîmplinirile lor sunt însă mai numeroase decât potrivelile: N-au respectat dimensiunile cetății (12 mii de stadii), nici înălțimea zidului (144 de coți), nici materialele din care a fost ridicat zidul (iaspis) nici materialele din care a fost construită cetatea (aur curat, ca sticla cea curată), nici podoabele care împodobesc temeliile zidului (iaspis, safir, halcedon, smarald, sardonix, sardiu, hrisolit, beril, topaz, hrisopras, iachint, ametist,), iar cele 12 porți au fost lucrate din lemn, în loc de mărgăritar.
O altă neîmplinire a Scripturii a fost decizia pucioșilor de a ține închise permanent porțile cetății, deși în Apocalipsa scrie că (cităm de la v. 25) "porțile cetății nu se vor mai închide ziua, căci noaptea nu va mai fi acolo"
Acest kitch pseudo-teologic a fost prin anii 1992-1993 mărul discordiei dintre BOR și secta pucioșilor, autointitulată "Biserica Noul Ierusalim". Văzând că n-au parteneri serioși de dialog, ci, că liderii pucioși sunt niște farseuri care se declară "prooroci" și "sfinți" , atunci ierarhii BOR au renunțat de a-i mai ruga pe pucioși să revină la dreapta credință în care fuseseră botezați în pruncie, lăsându-i
în plata Domnului.