View Single Post
Vechi 27.05.2006, 12:35:14
irina77 irina77 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2006
Implicit

Nu, eu personal nu pot, Dalia. Dar altii poate ca pot. Uite, pentru mine este un deliciu site-ul Maicii Siluana, (www.sfintii-arhangheli.ro) il studiez destul de des si gasesc multe lucruri interesante acolo.
Iti citez cu aproximatie, ca sa-ti exemplific, un crampei care are legatura cu aceasta problema: "voia Lui Dumnezeu nu este de a face ceva sau altceva, ci de a face orice dumnezeieste"; gasesti acolo cai catre Bucurie (ex. o invatatura foarte frumoasa despre Rugaciunea Lui Iisus), si cai de a te lepada de "zdrentele dorintelor impuse de lumea aceasta". Inca un aspect: am convingerea ca un om nefericit si nemultumit in singuratate va fi in scurt timp la fel de nefericit si in tovarasia altcuiva si viceversa. Pentru ca fericirea nu depinde de un context sau eveniment exterior ci de prezenta Lui Dumnezeu in inima omului. Din proprie experienta, iti spun ca desi Dumnezeu a fost nespus de darnic cu mine, aveam si eu -si mai am cateodata- tot felul de nemultumiri. Toti suntem cateodata in situatia ca ne simtim singuri, nefericiti, neintelesi. Daca am avea puterea sa ne ridicam putin privirea sufletului din aceasta autocompatimire bolnava si sa vedem cata suferinta si singuratate exista de fapt in jurul nostru... Cati sunt cei care ar avea nevoie de tine si pentru care ai putea schimba ceva in bine daca n-ai mai trece prin aceasta minunata viata ca un somnambul... Poate crezi ca acestea sunt doar vorbe- convinge-o pe prietena ta sa experimenteze practic si se va convinge. Si nu uita sa-i recomanzi site-ul respectiv- cu siguranta ii va fi de mare folos. S-auzim de bine ! :)
Reply With Quote