Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
Nu este filozofie zen,este porunca evanghelica,chiar daca cu alte cuvinte...desi pe voi procustienii nu cred ca va intereseaza asa ceva (ati experimenta harul dumnezeiesc pe viu,in vietile voastre).
|
"Adevaratul razboinic se lupta cu orgoliul sau nu cu al altora." - o fi porunca in evanghelia voastra, eu n-au vazut asa ceva la Marcu, Matei, Luca si Ioan.
Citat:
La intrebarile tale:
1.Nu te poti ruga si impartasi cu ereticii (cine se impartaseste ? )
2.Nu trebuie sa dai ascultare episcopului dovedit eretic.
3.Nu exista har mintuitor in "tainele" savirsite de eretici.
|
Foarte bine, dar, atunci:
1. De ce te rogi si te impartasesti cu ereticii (consumi euharistul unui episcop eretic, pentru ca n-am auzit de nici un "ierarh" din OCA care sa fi luat pozitie fata de ecumenism, iar OCA este una dintre cele mai ecumeniste biserici asa zise ortodoxe)? Sau, probabil, nu vezi nici o problema atita timp cit nu te impartasesti din acelasi pahar cu acela?
2. De ce dai ascultare episcopului eretic (si toti sint eretici pentru ca bisericile voastre marturisesc oficial si deschis ecumenismul)? Sau tu numai ii maninci "cuminicatura" si, in rest, iti vezi de ale tale?
3. De ce maninci piine si vin in biserica episcopului eretic daca stii ca nu exista Har Mintuitor?
Citat:
In toate mesajele tale in care spui ca Biserica ortodoxa ( toti episcopii,citeva sute ) a cazut din har brusc la 1924 din cauza schimbarii "traditiei"...de acum incolo trebuie sa le modifici...trebuie sa scrii de modificarea traditiei in mod brusc,prin Sinod ( ce greseala...) si nu lent,fara Sinod ( bine ca am scapat de el)....desi ar fi fost impotriva canoanelor si asa.
Foarte rau ca au fost violente impotriva stilistilor.De ce nu v-ati dus la episcopii sirbi ( care au ramas tot pe vechi si nu pe nou...sau atitia multi altii din alte patriarhii )...sau aici nu mai conta calendarul ?
|
Oare? Eu am afirmat numai ceea ce stiu de la Sfintii Parinti:
NU EXISTA HAR MINTUITOR IN TAINELE SAVIRSITE DE ERETICI si nu odata am specificat ca nimeni nu stie momentul exact cind Dumnezeu isi retrage Harul. In acelasi timp trebuie sa fii complet iresponsabil cu privire la propria mintuire ca sa speri ca te mai impartasesti cu singele si trupul Domnului cind toti Sfintii (Ortodocsi, si nu cei ai Stilului Nou) spun intr-un glas ca
NU EXISTA HAR MINTUITOR IN TAINELE SAVIRSITE DE ERETICI si nici unul dintre ei nu vorbeste de posibilitatea existentei unei perioade de prelungire pentru darurile lui Dumnezeu in biserica cazuta in erezie. Schisma s-a produs acum 86 de ani, iar starea de apostazie nu s-a diminuat, nici nu stagneaza, ci se aprofundeaza.
Poate ca imediat dupa schisma, cind ecumenismul nu era atit de evident s-ar fi putut gasi o solutie pentru acei crestini care au vrut sa urmeze in continuare Traditia Ortodoxa daca Patriarhiile care au schimbat traditia ar fi fost bine intentionate, dar, atit in Grecia, cit si in Romania nu au acceptat nici un fel de exceptie de la hotarile luate de sinoade. Nici macar in 1948, la congresul pan - ortodox de la Moscova, dupa 20 de ani de violente, nu au revenit la ginduri mai bune pentru ca decizia luata cu privire la stilisti a fost categorica, toti ortodocsii trebuiau sa urmeze sinodului de care apartineau istoric in hotarirea cu privire la Traditie (calendar). De-abia la sfirsitul anilor '50, dupa cea de-a doua perioada de persecutie violenta in Grecia, unii "episcopi" nou - calendaristi, neoficial, au incercat sa medieze pentru calendaristi cu Patriarhul Ierusalimului pentru a fi primiti de acesta. Nu s-a ajuns la nici un rezultat, apoi a venit anul 1965 (ridicarea anatemei pusa asupra bisericii papei) cind a fost clar chiar si pentru ultimul cap patrat incotro se indrepta ortodoxia de rit nou.