View Single Post
Vechi 10.07.2010, 20:40:12
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CalmDown Vezi mesajul
N-am să încep să descriu ce caracterizează viața unui creștin ortodox autentic. Nici nu am să dau, tocmai eu – „ăla bun”, sfaturi preacucernice de smerenie, modestie și nu în cele din urmă respect. N-am de gând să stresez capetele luminate ale unora de spiritul umanist, lipsit de bigotism, ce-i definesc.
Sunt niște oameni raționali, nu-i așa? Domniile lor nu pot să priceapă o regulă elementară de bun simț: de ce dai cu piatra, de ce acuzi nejustificat fără nici un argument? Acuză că biserica va fi construită din banii publici. Banii tăi, banii mei... Fraților, nu ne obligă nici măcar Cel de Sus să dăm ceva dacă nu vrem! Să-și vadă stimabilii de atitudinea lor ingrată și să nu mai lovească o instituție numai pentru că nu intră în calculele domniilor lor de modernitate și de afirmarea unor moravuri care nu au nimic de-a face cu spiritul creștin.
Nu sunt cleric, nu sunt nici măcar laic, sunt pur și simplu un profan care vrea să gândească în termeni de eficiență socială: această catedrală a neamului nu cred că are darul de-a aduce nimic rău pentru societatea românească, ba, dimpotrivă, ar putea contribui la mobilizarea unor resurse latente ale acestui neam, ne-ar putea ancora în istoria europeană a acestui început de mileniu. Îmi vor replica unii că biserica creștină nu are nimic de-a face cu spiritul european prezent. Sincer să fiu, cred că are! Frivolitatea și superficialitatea vieții noastre centrate în promiscuitatea valorilor nu poate să constituie viitorul acestei umanități la răscruce de drumuri. (Chiar societatea capitalistă încearcă să-și redefinească pozițiile).
Nu știu de ce luptă împotriva acestui neam. Singura instituție autentic românească din România este Biserica Ortodoxă Română. Dumnezeu să-i binecuvânteze credincioșii, clerici și mireni deopotrivă! Armata nu mai e a noastră (luptă pentru o alianță și interese străine de noi), poliția n-a fost niciodată, clasa politică nici măcar atât și aș mai putea enumera, dar n-are sens. Cine va vrea să priceapă, va pricepe și așa!
Să lăsăm românilor noștri o speranță: este cineva alături de ei și acel cineva este Biserica Ortodoxă. Nu cred și n-am să cred vreodată că ne-ar putea reprezenta Biserica romano – catolică sau cea numai unită cu Roma, care amândouă reprezintă interesele infailibile ale Papei, nici măcar alte biserici protestante și neoprotestante, nemavorbind de confesiunile necreștine, care sunt supuse unor interese de aiurea ce n-au nimic românesc.
Eu zic așa: să ne iubim rădăcinile, părinții și strămoșii și mai ales, să iubim această Biserică ortodoxă care ne aduce aminte constant și sistematic cine suntem și de unde veni! Să ne ferească Dumnezeu de rău!
...Amin.