Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 10.07.2010, 22:35:41
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaB Vezi mesajul
totusi, crezul de la Niceea nu spune ca Duhul purcede NUMAI de la Tatal, nu-i asa?

purcederea de la Tatal poate presupune purcederea de la Fiul

oare de ce lasam acest aspect al credintei sa ne invrajbeasca?
Eu cred ca Sfintii Parinti ai celui de-al 8-lea Sinod Ecumenic (Papa Ioan al VIII-lea este unul dintre ei) au fost cit se poate de expliciti: cei care scot sau ADAUGA la crezul de la Nicaea sa fie anatema!

De asemenea, cu 100 de ani mai inainte, la 787, in primul canon al celui de-al 7-lea Sfint Sinod Sobornicesc (si al bisericii romano -catolice), Sfintii Parinti au spus asa ca sa intareasca toate canoanele (invataturile) Bisericii de pina atunci:

"...„Ai poruncit ca mărturiile tale să fíe dreptate în veac; înțelepțeste-mă, și viu voi fi" (Ps. 118, 138, 144). Și dacă glasul proorocesc (profetic) ne poruncește nouă să păzim în veac mărturiile lui Dumnezeu și să viețuim întru ele, este învederat (evident) că ele rămân neclătinate si nestrămutate, căci si văzătorul de Dumnezeu Moise zice astfel: „Acestora nu este a li se adăuga (nimic) și nici nu este să se scoată (ceva) dintr-însele" (Deut. 12, 32). Și dumnezeiescul apostol Petru, proslăvindu-se întru ele, strigă: „Spre care și îngerii doresc să privească" (1 Petru 1, 12), și Pavel zice: „Chiar dacă noi, sau înger din cer de ar binevesti vouă, în afară de ceea ce v-am binevestit noi vouă, să fie anatema" (Gal. 1,8). ... Și pe acei pe care ei [Sfinti Parinti de dinaintea lor] îi supun anatemei, și noi îi dăm anatemei; și pe cei care îi supun caterisirii, și noi îi caterisim; și pe cei care îi supun afurisirii, și noi îi afurisim, iar pe cei pe care îi dau certării (epitimiei), și noi așijderea îi supunem."

Dupa cum vedeti, dumneavoastra, biserica Papei, va aflati sub anatema. Pocaiti-va cit mai este timp!

Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 10.07.2010 at 22:55:10.