dillema ia o pauza si respira adanc. De ce iti versi tu naduful pe unii barbati aici? Topicul este destul de clar si se refera la PACATUL avortului. Daca vrei scuze, te rog discuta personal cu Hristos si spune-I ca din motivul asta si astalalt nu poti tine sarcina. Sunt barbat si am si eu un avort pe constiinta de pe vremea cand habar nu aveam de Dumnezeu, si nici macar atunci in prostia mea nu l-am dorit. Legatura trupeasca nu este lipsita si de placere ca altfel nu ar mai fi avut loc, totul este sa nu se transforme interior (in sufletul nostru) in desfrau. Personal am simtit ca desi prin fire suntem legati spre nevoia de a avea aceasta legatura fireasca in casnicie, se intampla ca abandonandu-ti constiinta, chiar pe pentru aceste scurte perioade, sufletul se departeaza de Dumnezeu. De aceea orice abuz strica echilibrul sufletesc si ne amorteste trezvia mintii.
O fi placerea si ea buna, dar mantuirea e si mai buna. O mama care moare nascand se mantuieste. Eu cred ca acesta e scopul vietii, mantuirea. De murit vom muri oricum dar daca o femeie avorteaza ca sa-si "salveze" viata, are sanse bune sa o piarda pe cealalta, cu o astfel de gandire.
Liviu
|