View Single Post
Vechi 11.07.2010, 21:53:52
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CalmDown Vezi mesajul
M-am logat pe acest site cu porecla CalmDown (nickname, pentru americanizații de astăzi) tocmai pentru a-mi aduce permanent aminte să-mi țin cumpătul când
Iubite frate cu nick americanizat nu trebuie decat sa faci precum propovaduiesti, fii cumpatat!
Sau macar incearca, pentru ca , dupa cum ai intrat val-vartej, pare ca va fi cam dificil sa-ti respecti blazonul :))

Citat:
Dar cine v-a spus, domnia voastră, că era vorba de arderea unei Biblii? Era doar vorba de a arunca la foc o carte scrisă de unul Cornilescu, care a avut ca sursă de inspirație în elaborarea ei traducerile englezești și franțuzești ale vechilor Scripturi ebraice și grecești (Biblia, care va să zică).
Daca tot deschizi subiectul iti spun si parerea mea: Biblia este inspirata, infailibila si ineranta in manuscrisele originale. Toate traducerile NU AU CUM sa fie exacte. Traducatorii bine intentionati au cautat sa fie cat mai fideli textului original si Dumnezeu Duhul Sfant s-a ingrijit ca aceste traduceri sa nu contina greseli majore. Dar toate traducerile (in toate limbile) au puncte forte si puncte slabe.

Afirmatiile precum: „Biblia noastra este asa cum a fost scrisa in secolul IV” denota doar ignoranta si sectarism. Te rog nu veni si tu cu astfel de povesti.

Citat:
Oricum, eu nu sunt pentru arderea cărților. Am în casă exemplare ale Bibliei cam de la toate cultele neoprotestante (indiferent care ar fi acesta). În ciuda recomandărilor preoților mei, ani la rândul (cel puțin 15 ani) m-am preumblat prin adunări și congregații "creștine". Cred că nu există vreuna în România (până în anul 2005) la care să nu fi fost. Mulțumesc Domnului că nu m-a lăsat să mă pierd printre străini! Tot acasă la Domnul Iisus Hristos e acasă la mine, care va să zică, în Biserica Ortodoxă Română.
Ma bucur pentru tine si te invidiez putin ca ai avut ocazia sa vezi si sa cunosti oameni din multe biserici. Daca ai ajuns sa-l cunosti pe Domnul Iisus ferice de tine.

Citat:
A propos, ați văzut vreodată cât de afectat și de americănesc știu domniile lor grăi? Credeți-mă, pentru un om cât de cât educat, care își onorează diploma de bacalaureat, e un adevărat spectacol fără bani (reality show)!
Nu-mi plac americanismele dar le consider normale in bisericile neoprotestante.
La fel de normale precum bizantinismele in bisericile ortodoxe romanesti.