„Si apropiindu-se fariseii si saducheii si ispitindu-L, I-au cerut sa le arate semn din cer.
Iar El, raspunzand, le-a zis: Cand se face seara, ziceti: Maine va fi timp frumos, pentru ca e cerul rosu.
Iar dimineata ziceti: Astazi va fi furtuna, pentru ca cerul este rosu-posomorat.
Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremilor nu puteti!
Neam viclean si adulter cere semn si semn nu se va da lui, decat numai semnul lui Iona.
Si lasandu-i, a plecat.
Si venind ucenicii pe celalalt tarm, au uitat sa ia paini.
Iar Iisus le-a zis: Luati aminte si feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor. ”
Se vede clar cum fățarnicii interpretând cerul după pofta trupească „e cerul roșu”=„va fi timp frumos”... iar după ce trece noaptea și dimineața ei constată că „cerul este roșu posomorât” și iată ei știu cum va fi Astăzi dar nu știu cauza declanșării furtunii; ei nu mai știu să citească semnele cerului, nu mai știu decât să judece ca proorocii dar ei nu sunt niciodată de vină cu nimic, și nu vor să citească și semnele CERULUI, ce vrea să le spună fața Cerului, adică motivele pentru care peste noapte din cerul roșu și frumos, a rezultat dimineața un cer roșu, posomorât.
Și li se dă răspunsul de sus, prin Iisus Domnul, despre ce înseamnă fața aia a cerului:
„Neam viclean si adulter cere semn si semn nu se va da lui, decat numai semnul lui Iona.”
Și suntem sfătuiți:
„Luati aminte si feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor.”
adică cu siguranță să vă considerați mereu că doar din vina noastră s-a posomorât cerul, pentru că peste noapte am viclenit și desfrânat și ne-am fățărnicit și am început cu viclenie să judecăm aproapele dar să ne scoatem din culpă, și să refuzăm a citi semnele, ce anume ne spune Dumnezeu printre rânduri... ne facem că nu știm și cerem mereu semn după semn căci necrezând cerem altă dovadă și așa mai departe căci cu viclenie iată nu mai știm nici să citim, nu mai putem să citim semnele vremurilor... dar ce semn a dat Iona? Păi era vorba de iminența distrugerii cetății în următoarele trei zile : „trei zile mai sunt și cetatea Ninivei va fi distrusă!”... ei bine iată așa se vor distruge toți cei plămădiți din aluatul saducheilor și fariseilor... căci și-au atras urgia Cerului și a Pământului și se și scuză și se și fac că nu știu din pricina cărui fapt a ajuns cerul VIOLET, iar pământul ca piatra Vînătă... păi de aia... numa-așa-așa-așa!
Last edited by vsovivi; 12.07.2010 at 08:50:12.
|