View Single Post
Vechi 12.07.2010, 11:40:48
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dacă este "adevăr revelat" indică unde în Revelația divină apare ideea aceasta: "credinciosii adevarati pot deveni dumnezei".
Hristos s-a intrupat in om pentru a DARUI omului mantuirea, desavarsire si indumnezeirea (exact in aceasta ordine). Bineinteles ca nu vorbim de dumnezeirea prin fire ci prin har, in sensul ca Hristos este Fiul Tatalui prin fire iar cei ce "asculta cuvantul Domnului SI IL IMPLINESC" (Luc8,21) devin fii adoptivi ai TATALUI si frati ai Domului Hristos.

"Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut. " Ioan 1,12-13.

"Mă sui la Tatăl Meu și Tatăl vostru și la Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru." Ioan 20,17

Astfel omul devine indumenzeit nu in sensul ca pariticipa la Dumnezeire, departe acest gand, ci in sensul ca devine partas Dumnezeirii adica se impartasesc din ea, si fiind patruns de Dumnezeu " nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine." (Galateni 2,10).

" Eu am zis: "Dumnezei sunteți și toți fii ai Celui Preaînalt".
Dar voi ca niște oameni muriți și ca unul din căpetenii cădeți. " Psalmul 81,6-7.

"Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteți?"
Dacă i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul lui Dumnezeu - și Scriptura nu poate să fie desființată - " Ioan 10,34-35