Citat:
În prealabil postat de Scotianul
,,Moise pastea oile lui Ietro, socrul sau, preotul din Madian. Si daca si-a manat el turma pana dincolo de pustie, a ajuns la muntele lui Dumnezeu, la Horeb iar ingerul Domnului i S'a aratat intr'o para de foc din mijlocul unui rug; si a bagat de seama ca rugul ardea, dar rugul nu se mistuia. Moise si-a zis: "Ia sa fac eu cativa pasi ca sa vad aceasta mare vedenie: ce-o fi asta, ca rugul nu se mistuie...Cand insa Domnul a vazut ca el se apropie sa vada, i-a facut Domnul chemare din mijlocul rugului, zicand: "Moise! Moise!" Si el a raspuns: "Ce este?" Domnul a zis: "De-aici mai departe sa nu te-apropii!"; scoate-ti incaltamintea din picioare, ca locul pe care stai este pamant sfant!" Si i-a zis: "Eu sunt Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacob!" Iar Moise si-a intors fata, fiindca se temea sa se uite deschis catre fata lui Dumnezeu."
|
Atunci ridicandu-si ochii,a privit si iata trei Oameni stateau intaintea lui;si cum I-a vazut,a alergat din pragul cortului sau in intampinarea Lor si s-a inchinat pana la pamant.
Apoi a zis:''Doamne,de am aflat har inaintea Ta,nu ocoli pe robul Tau![..]"-Sfant Treime si Avraam,uite scotianule o marturisire cea adevarata.