Citat:
În prealabil postat de gabriela8
Eu zic sa incepi sa vorbesti cu mama lui indiferent care ar fi motivul care te impiedica; iti este si ea mama iar tu ca fiica tebuie sa o respecti! Raceala care o manifesti fata de mama soacra o resimti in alte aspecte, vezi? Nu ii dau dreptate sotului tau cu aceasta atitudine dar pune-te putin in locul lui: daca ai sti ca soacra nu te iubeste si tot baga zazanie intre voi( pentru ca din acest mesaj asta am inteles), te mai trage inima sa te porti altfel? Din punct de vedere crestin, da, trebuie sa ne purtam altfel, sa raspundem raului cu bine si sa iertam tot timpul. Fii tu mai intai un model si ai sa vezi schimbarea!
Si inca ceva, mama ta nu ar trebui sa se supere daca nu ii spui sotului, ba chira nici nu ar trebui sa te indemne sa ii zici pentru ca asta ar aduce probabil o noua cearta intre voi, si ar bucura-o? Tu trebuie sa lupti pentru familia ta si sa nu asculti gura lumii!
|
Subscriu! Una din primele porunci este "Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti", apoi biserica ne indeamna sa ne rugam pentru "vrasmasii nostrii si sa-i binecuvantam", iar insusi Iisus ne spune sa iertam de 77 de ori cate 7, iar daca cineva iti trage o palma sa ii intorci si celalalt obraz. Stiu ca astea le stim cu totii, le stii si tu! De asemenea stiu ca sunt si greu de pus in aplicare insa niciodata imposibile, pentru ca altfel nu ni le-ar cere chiar Mantuitorul nostru. Ceea ce cred eu ca e bine, este sa ierti si sa uiti orice ti-a facut soacra. Ura va macina si va consuma si va indeparteaza de Iubire, iar Dumnezeu dupa cum stim este Iubire. Apoi prin iertare vei da un exemplu sotului tau, si poate vei asista chiar la impacarea dintre mama ta si sotul tau. Dumnezeu sa va ajute!
Cat despre divort am vazut ca te-ai razgandit. Bine ai facut!
Vladica Antonie isi inchipuie sfatul Sfintei Treimi la facerea omului. Dumnezeu Tatal ar fi spus: "Sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra". "Da, dar omul acesta va cadea - zise Duhul -, si Tu, Fiule, va trebuie sa mori pentru El". "Sa-l facem, dar, sau sa nu-L facem?" - a intrebat Tatal. "Sa-L facem" - a zis Fiul.
Iata nadejdea pe care si-a pus-o Dumnezeu in om! Acestui Dumnezeu ne marturisim noi, de acesta ne rusinam, pe acesta Il iubim.
|