Citat:
În prealabil postat de luchian
Prietene, propaganda ieftina nu-si are locul aici... Din pledoaria asta iti lipseste elementul esential : CREDITUL DE LA BANCI ....?!!?!?!??!
Sa faca cea mai mare catedrala din lume, chiar cate una in fiecare localitate. Dar nu ti se pare ca-i ceva ipocrizie in actiunea lor?
|
Sunt împotriva oricărei forme de creditare de la bănci. Prea mult trebuie să plătești pentru domnie și prostie: din prea multă lăcomie, pentru a avea astăzi ceva pe seama veniturilor de mâine, faci credite! Cu alte cuvinte, a mânca păine astăzi din salariul de mâine, a trăi astăzi pe seama zilei de mâine mi se pare, principial vorbind, un lucru lipsit de logică și sens. Ei bine, dar adepții înfocați ai capitalismului, "democrației" și economiei de piață nu ar putea înțelege așa ceva. Mă pun fățiș împotriva unei mentalității acceptate astăzi ca un dat firesc și necesar, nu-i așa? Auzi, dom'le, se trezi unul să spună că nu e bine să te creditezi? E nebun, dom'le...
Și unele din păcatele noastre, care ne duc la prăbușire, sunt tocmai lăcomia și lipsa răbdării!
Mai sus am vorbit de lăcomie.
Soluția: cei 100 - 400 milioane de euro necesari ar trebui adunați în timp. Nu înțeleg: de ce trebuie plătit un credit, cu dobânzi cu tot, timp de 4 ani, când în 4 ani de acumulare, s-ar strânge cu răbdare banii necesari.
Cred că v-am răspuns la întrebare!
P.S. 1. Soluția, stimate domn, e simplă. E simplă ca Evanghelia! Dar cine mai are vreme să asculte și să înțeleagă spiritul legii și nu litera ei.
P.S. 2. Propaganda nu e ieftină: dacă aș fi un creștin autentic nu aș avea ce căuta pe forumuri care au ca obiect polemica! (Asta, în virtutea unui drept la replică.)