Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Glykisa, nu este vorba de victimizare ci este din prea multa credulitate in niste sfaturi care sunt rupte de realitate.
"Sa faceti copii cit da Dumnezeu" este un concept care a aparut DIN NECESITATE nu din sfaturile vre-unei religii. Noi acum am uitat de necesitatea respectiva si am ramas cu ILUZIA ca vine din religie si trebuie respectat ceea ce este o aiureala. Hristos nu a spus nimanui: Inmultiti-va pina nu mai stiti de voi...ci a lasat ca INSASI viata pe pamint buna sau rea impreuna cu progresul tehnologic sa dicteze aceste nevoi
Pe vremuri intradevar faceai 10 copii dar DOAR daca erai norocos ramineai cu 2-3, insa deseori nu ramineai cu niciunul din cauza mizeriei si a bolilor incurabile.
Acum insa sa faci 4-5 copii intradevar denota o lipsa la "teleguta" cu atit mai mult dupa ce faptul a fost implinit,..sa te mai duci sa te plingi la Biserica ca nu ti s-au dat "sfaturile care trebuiau"
Suntem cit de cit civilizati si nu putem trai ca tiganii!
|
Nu trebuie să faci copii. Dacă nu vrei să riști să ai copii, înfrânează-te de la actul sexual pe care, dacă nu l-ai fi cunoscut, nu l-ai mai fi căutat! Raporturile sexuale nu sunt o obligație a CONVIEȚUIRII CREȘTINE, în ciuda eforturilor de adaptare a preceptelor scripturale la o mentalitate (post)modernistă. Dragii mei, creștinismul nu e o cale ușoară presărată, din loc în loc, cu unul sau trei trandafiri. Calea mântuirii presupune la o adică chiar și această abstinență sexuală.
"Suntem cit de cit civilizati si nu putem trai ca tiganii!"
Dar ce au țiganii, fratele meu? Ce-i aia civilizație: acceptarea necondiționată a unor norme de conviețuire social - sexuală care promovează etalarea picioarelor și a altor părți ale corpului pe ecranele televizoarelor și oriunde în afara lor? Civilizație înseamnă educație sexuală cu copii și metode de prevenție și planificare familială? Haida de, creștinsim înseamnă jertfă, dăruire pentru ceilalți (nu sexuală) și cum spunea doamna, fără victimizare.
Tot ceea ce ți se întâmplă, ți se întâmplă pentru că tu ai ales să fie așa. Nimeni nu-i vinovat de ce ți se întâmplă. Nu vrei copii și vrei să fii creștin? Nu fă sex! Simplu ca "bună ziua". Chiar nu putem pricepe? Și să nu-mi spuneți că n-ați pronunțat astfel de cuvinte sau că eu vorbesc vulgar, fiindcă toată pledoaria dvs. se reduce la a face sau nu copii. Și copiii nu vin prin fotosinteză!