Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Acum insa sa faci 4-5 copii intradevar denota o lipsa la "teleguta" cu atit mai mult dupa ce faptul a fost implinit,..sa te mai duci sa te plingi la Biserica ca nu ti s-au dat "sfaturile care trebuiau"
|
Ei, asta spuneam si eu! Daca te-a dus capul sa faci 4 copii, ii cresti, nu te duci la biserica sa te plangi ca nu au ce manca! Sa fim seriosi, ca foarte multi, poate chiar majoritatea oamenilor care se plang acum ca nu au ce le da copiilor sa manance, nu i-au facut pentru ca asa au auzit ei la biserica! Daca intr-adevar ascultau de cuvantul preotului, nu ar mai fi ajuns sa se planga pe la colturi, ca doar nu i-a pus Biserica sa faca sex de oricate ori au ei chef, ba dimpotriva!
Mai stiu eu pe cineva care auzind ca miercurea si vinerea se tine post, a zis: "Ia uite, eu am mancat in vinerea asta numai cartofi prajiti si fasole, se cheama ca am tinut post, desi habar nu aveam!" Asa si unii: ia uite, eu am cati copii a dat Dumnezeu, desi habar nu aveam ca Biserica invata asa ceva, ia uite ce credincios sunt! Si daca iese ceva prost: pai am facut cum a zis parintele, ca doar si parintele spune acelasi lucru! Fapta e aceeasi, dar semnificatia si, mai ales, credinta din care izovoraste fapta, sunt diferite.
Eu una sunt convinsa ca sunt oameni care au muulta credinta si simtul responsabilitatii pentru faptele lor si care pot sa creasca nu 4, ci 10 copii, dipa cum stiu sigur ca nu ma numar printre ei, dar imi doresc sa ma ajute Dumnezeu sa nu devin criminala de copii si sa ma fereasca de situatii limita. De ce sa plateasca cu viata un copil nenascut pentru o nebunie de moment? Dar fiecare trebuie, pentru asta, sa isi cunoasca limitele, si sa stie ca ce poate sa faca unul, nu poate sa faca altul.