[quote=andreicozia;268454]Singurii pe care-i stiu cu 5-10-12 copii sunt preotii care... o fac responsabil, nu zic nu, dar si au resurse tatica!...le curg banii girla si daca se intimpla ceva, o calamitate, devalorizare etc si ii pierd, prin natura muncii pe care o presteaza cad ca hopa-mitica in picioare si-i pun la loc imediat..asa ca este cu totul alta poveste, si altfel se pune problema cind intorci banii pe lopata ca sa nu se mucegaiasca!...plus ca nevestica-preoteasa sta ca o regina si nu trebuie sa se scoale cu noaptea-n cap sa plece pe tramvaie la nu stiu ce patron sa fiarba covrigi si gogosi pina noaptea tirziu pentru nu stiu ce turcalete pe 3 lei/ora...intelegi tu? [quote=andreicozia;268454]
M-ai facut sa rad. Eu una nu stiu decat un singur preot care sa aiba 5 copii si de abia se descurca, cativa cu 3-4, dar in rest, numai cu 1 si cu 2 (o fi bine, o fi rau, nu stiu, ei vor da raspuns la judecata), insa stiu o gramada de tuciurii cu 5-10-12 copii care cersesc pe la portile bisericii. Cel putin asa stau lucrurile intr-un oras mare cum e Bucurestiul, la tara or avea preotii mai multi copii, si bine fac!
Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Si eu iti doresc acelasi lucru, insa nu uita ca avort nu a vrut NIMENI NICIODATA SA FACA, si la fel ca si ce spui tu, isi jurau ca asa ceva nu vor face cit haul!...insa viata, asa cum ii mai spuneam unui tinar in alta parte nu se reduce la dorintele noastre arzatoare si asa zisele promisiuni ci din neglijenta sau inconstienta ajungem in situatii la care nici prin cap nu ne treceau.
In plus nu uita ca toate se intimpla cu un rost. Poate ca avortul pe care-l faci este nu o moarte de copil ci al unui monstrulici... poate este bolnav de ceva grav mintal etc si Dumnezeu decide sa-ti creeze circumstantele necesare pentru a-l avorta.
Fatul NU ESTE inca un copil
Un copil il poti defini, observa, cerceta, pe fat NU PREA, poate doar partial...deci surpriza sa nu fie om normal, integrabil in societate ramine foarte VALIDA
|
Ei, lasa ca stiu eu persoane care au vrut sa faca avort, ca nu iti scoate nimeni cu forta copilul din burta, mai stiu si persoane cu par alb in cap care se felicita ca au facut avort la timp si acum nu patesc precum cei cu 4-5 copii.... Persoane credincioase si care merg la biserica, de altfel. Asta cu avortul de monstrulici e ca in bancul ala cu Hitler, cand i se spune unuia ca va provoca moartea a mii de oameni si el ferindu-se sa nu faca rele, nu da cu masina peste un baietel Adolf. Mai Andreicozia, lasand gluma la o parte acum, copil, fat, tot suflet e! Si nu se gandeste nimeni ca acel suflet poate sa ajunga un monstru sau, dimpotriva, un sfant, ca se poate si asta, nuu, toti se gandesc cum sa le fie lor bine si cum sa duca o viata mai dulce, mai usoara si mai cum vor ei. Si chiar de ar fi asa cum spui tu, omorarea rationalizata a oamenilor, tot nu ai voie tu sa decizi asuptra vietii sau a mortii unui monstru, ca si ala e fiul lui Dumnezeu, Care i-a dat viata, si fiul parintilor lui! Daca ar fi cum spui tu, atunci si faptele sus numitului Adolf ar fi fost justificate, pentru ca el, saracul, nu s-o fi gandit, in nebunia lui, decat la purificarea omenirii, la eliminarea elementelor necurate din societate, la exterminarea monstrilor care ameninta buna oranduire a societatii... Asa o fi vrut Dumnezeu, na, ca Hitler sa ii extermine pe toti, sa avorteze cutarica, sa se culce cu mai stiu eu cine...
Ti-am raspuns pentru ca trebuie sa o spunem pe a dreapta, nu sa cautam in stanga si in dreapta justificari dupa ce am facut ce am vrut! Spune, domnule, am facut asta si asta ca asa mi-a fost voia, ca asa am gandit in momentul respectiv, nu ca m-a obligat societatea, ca m-a pus parintele sa fac 10 copii si acum nu am cu ce ii creste, ca m-a pus Dumnezeu de m-am culcat cu X si am avortat.... Mofturi si pretexte!