View Single Post
Vechi 12.07.2010, 21:39:50
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de postasul. Vezi mesajul
Din cate inteleg, pentru dvs., cercetarea Sfintei Scripturi, reprezinta o perspectiva "reductionista". Adica, invataturile Domnului Iisus Hristos si ale sfintilor apostoli (care se gasesc numai in Sfanta Scriptura), reprezinta prea putin pentru dvs.

P.S. Ceva ma face sa cred ca nu cunoasteti Sfanta Scriptura (sau o cunoasteti foarte putin). In general, cei care nu cunosc Scriptura, o considera "reductionista". Cei care o cunosc, sunt uimiti de imensitatea invataturilor pe care le revarsa.
Așa trebuie să citiți: "soluții înguste (reducționiste în plan scriptural)" sau în traducere "în ceea ce privește Scripturile, soluțiile date de toate acele culte pe la care am fost sunt reducționiste". Dar observați ce economie de cuvinte am făcut când am ales prima modalitate de exprimare. Vă rog citiți cu atenție.

Cât despre Sfânta Scriptură, îndrăznesc să o reduc la Cuvântul - Dumnezeu, adică Iisus Hristos, Domnul și Mântutitorul nostru. Cuvântul - Dumnezeu există din veci ca a Treia Persoană a Sfintei Treimi (adică, în afara timpului), pe când Cuvântul lui Dumnezeu (scris) este temporal, are o existență în istorie. Și până la scrierea insuflată a Scripturii de către Duhul Sfânt, ce a fost, dragul meu frate rătăcit? Cum au crezut toți până la Moise? Dar nu vreau să intru în polemică. Oricum, cunosc răspunsurile lipsite de substanță logică și argumentativă.

Doamne ajută!

P.S. Cât despre ceva mă face să cred...? Vă rog să-mi precizați ce anume, nu care cumva să cred că diavolul profită de naivitatea noastră și-și bagă coada pe aici.

Last edited by CalmDown; 12.07.2010 at 21:42:57.
Reply With Quote