View Single Post
Vechi 13.07.2010, 09:58:11
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
acesta e un pasaj:A auzit avva Antonie despre un calugar mai tanar, care a facut pe cale un semn ca acesta,
adica vazand el pe oarecari batrani calatorind si slabind pe cale, a poruncit unor asini salbatici
de au venit si au purtat pe batrani pana cand au ajuns la Antonie. Deci batranii au vestit
acestea lui avva Antonie. Si a zis lor: mi se pare ca acest calugar este o corabie plina de
bunatati, dar nu stiu de va ajunge la liman. Si dupa oarecare vreme avva Antonie incepe
deodata sa planga si sa-si smulga perii si sa se tanguiasca. Ii zic lui ucenicii: de ce plangi,
avvo? Iar batranul a zis: mare stalp al Bisericii a cazut acum. Si zicea despre calugarul cel mai
tanar. Ci mergeti, zicea el, pana la dansul si vedeti ceea ce s-a facut. Deci s-au dus ucenicii si
l-au aflat pe calugar sezand pe rogojina si plangand pacatul pe care il facuse. Iar el vazand pe
ucenicii batranului, le-a zis: ziceti batranului ca sa roage pe Dumnezeu sa-mi dea numai zece
zile si nadajduiesc ca voi da raspuns, adica ma voi pocai. Si dupa cinci zile a murit.

ce facuse acel calugar?
Asa cum spuneau colegii cred ca nu pacatul in sine este important, ci restul.
As mai completa la cele spuse de carmina ca (PROBABIL) nu este de ajuns sa-ti plangi pacatul ci si sa nu-l mai repeti - asta inseamna pocainta. Presupun ca pocainta acelui calugar nu era deplina de aceea nu i s-a acordat timpul cerut. Nici un crestin nu ar trebui sa calculeze timpul care il are la dispozitie ci sa inceapa pocainta in momentul de fata.
Reply With Quote