buna ziua,
Dumnezeu este in toate cele...
avem noi oare caderea sa ne indoim?
nu suntem in stare nici macar sa cuprindem cu sufletele si mintile noastre cele intuncate Maretia planurilor pe care El Le-a facut cu noi.
in nimicnicia noastra, neintelegand aceste planuri, ne facem tot felul de ganduri, interpretam noi ceea ce El face cu noi.
daca am avea puterea Lui de a simti si gandi am fi asemenea Lui, dar nu o avem, si suntem ceea ce suntem.
ce avem intr-adevar de facut este sa incercam sa intelegem poruncile Lui.
daca le urmam clipa de clipa, atunci dupa o perioada poate vine si un strop de intelepciune, care ne lumineaza sa le intelegem maine mai bine decat astazi, si tot asa, pana cand va veni Fiul Lui sa ne judece si sa ne dea fiecaruia dupa fapte.
am reusit la o varsta cam mare sa inteleg acestea si inca nu sunt in stare sa ma adun si sa incerc sa respect Cuvantul Lui Dumnezeu decat arareori - sper ca preaputinele rugaciuni pe care le fac sa imi ajute sa ies din noaptea intunecata in care ma aflu.
multa vreme am hulit, fara sa stiu ce fac, DAR ASTA NU ESTE O SCUZA!
am inteles primul pas din ceea ce era de inteles, iar acum urmeaza sa-i fac pe urmatorii...
multumesc Domnului ca mi-a dat dramul asta de luminare (e un dram in masurarea Lui, pentru mine este mai mult decat orice altceva).
am vrut la inceput sa dau un sfat, dar cine sunt eu?...
si-atunci, mi-am permis sa va spun tuturor ca am facut acest prim pas si ca Lui Ii multumesc, sperand sa va ganditi ca sfaturile pe care noi incercam sa le dam (nu mai astepta langa badaran, fii supusa etc) nu sunt de inteles pentru cel sfatuit, daca el nu intelege sa se duca in Fata Domnului exact asa cum Domnul o spune (de exemplu, aici, eu nu stiu cum sa "traduc" pentru alta persoana, atata vreme cat sunt sigur ca eu n-am inteles intru totul, deci sfaturi ar putea sa (ne) dea numai duhovnicul fiecaruia, pentru ca prin el ne aratam in Fata lui Dumnezeu si prin el Dumnezeu ne talmaceste pe intelesul fiecaruia dintre noi cum sa implinim poruncile Sale).
cred, asa cum au spus si altii inaintea mea, ca cel mai bun lucru este ca tinerii soti sa mearga impreuna la duhovnic, tot asa cum au ales impreuna in Fata lui Dumnezeu sa se uneasca pe veci.
iar duhovnicul ii va invata pas cu pas, cum sa traiasca pentru a-si putea creste copiii pe care, cu Voia lui Dumnezeu, ii au, astfel incat ei si copiii lor sa se mantuiasca.
Doamne ajuta...
|