View Single Post
Vechi 13.07.2010, 16:20:41
OmuBun
Guest

Implicit

Exista doua lucruri in viata pentru care omul are multe de tras: viciul si omul indaratnic. Daca pentru viciu se poate rezolva totusi prin credinta si rugaciune, pentru omul indaradnic nu se poate face nimic, pentru ca el crede in prostia lui ca le stie pe toate. Si se lupta la nesfarsit si tot crede ca are un scop nobil dat de Dumnezeu, pentru a-i salva pe cei rataciti, si nu vede ca el insusi e pierdut cu totul in bratele celei mai perfide dintre slabiciuni: marirea de sine.
Imi pare rau ca, dupa atata munca si cautare in Cuvantul Adevarului, n-ai inteles nimic. Fie tie dupa credinta ta, iar noua dupa a noastra. Am fost cu cateva zile in urma in cateva manastiri din Moldova si intentionez sa repet experienta in viitorul apropiat. Faptul ca spui ca Biserica noastra este lipsita de Harul Duhului Sfant, iti aduce o mare pedeapsa si nu meritai asta fiindca nu ti-a cerut-o nimeni. Sunt zeci de mii de credinciosi in ochii carora este de-ajuns sa privesti si sa realizezi ca nu sunt nici fanatici, nici exaltati, nici posedati. Nu urasc, nu vorbrsc de rau pe ceilalti, nu-i intereseaza decat un singur lucru: starea de veghe pentru propriul suflet! Faptul ca smerenia ta este ascunsa in ungherul cel mai indepartat al sufletului, nu constituie o noutate, fiindca ti s-a mai spus. Faptul ca - pe vechi sau pe nou, nu conteaza - tu te pierzi in filozofii in loc sa iti vezi de propria mantuire, atat cat o intelegi tu, este propria ta obtiune si nu este in puterea noastra sa-ti schimbam ordinea prioritatilor. Dar atat timp cat intri pe-aici sa-i smintesti si pe altii dupa propria ta sminteala, eu te rog din suflet, ia-ti bocceluta cu "invataturi profunde" si mergi printr-ai tai, unde esti liber sa ne consideri cum iti doreste inima. Dar aici, pe acest forum nu ai acest drept. Fiecare cuvant hulitor al tau asupra bisericii noastre, starneste in sufletul celor care se simt crestini, o mare mahnire, iar pentru aceste mahniri care se multiplica cu fiecare "clic", tu, biet om ratacit, va trebui sa platesti, pentru ca nimic pe lumea asta nu se pierde in van.
Dumnezeu sa te ierte si sa-ti dea pacea Lui in sufletul tau zbuciumat!