View Single Post
Vechi 13.07.2010, 17:05:48
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Zaharia_2009, imi cer iertare ca intru in vorba, cum se zice...! Subiectul aflat in discutie este deosebit de important si ar trebui urmarit de toti tinerii casatoriti care-si doresc o viata de familie buna. Sfaturile tale sunt singurele care pot da solutii salvatoare familiilor incercate, respectiv celei care este in discutie. Majoritatea celor care au scris au venit cu sfaturi bune si demne de urmat. Numai cu Dumnezeu ca aliat putem rezolva orice problema. Eu stiu pt ca am trecut prin astfel de probleme si le-am rezolvat urmand sfaturi identice celor date de tine. Dar, Zaharia, ai atata dreptate... dar esti atat aspru ! Esti dur si din vorbele tale nu razbate nici un pic de dragoste. Zici atat de bine dar fara blandete... Medicamentul tau este miraculos insa prea amar, pare imposibil de amar. Esti asa de suparat, Doamne, asa de trist si suparat! Sfaturile tale sunt salvarea familiilor ratacite dar spuse cu atata raceala par a fi greu de urmat... Zaharia, te rog iarta-mi interventia. Nu am spus nimic cu rautate si nu te critic.
Dumnezeu sa ne ierte pe amindoi. Pe mine mai mult deoarece gresesc mai mult uitind de iubirea frateasca si fiind asa precum fierea , pe tine mai putin deoarece ai gresit mai putin si fara rautate si pe deasupra nici nu m-ai suparat ! Adevarat este ce spui .
Un singur gind mai am de adaugat : cu f. multi ani inainte am facut un abces la coapsa dreapta prin intepare intr-un rug de trandafir salbatic . In aproape o saptamina a ajuns la marimea unei nuci mari. Ma durea mult, nu putea merge aproape deloc, nu puteam folosi toaleta , nu ma puteam incalta , nu puteam urca si cobori scarile la apartament si nici macar nu puteam dormi noaptea linistit deoarece intoarcerea de pe o parte pe alta imi producea dureri f.mari.
M-am dus la un chirurg aratindu-ma si spunindu-i ca nu vreau operatie , orice dar fara operatie . Acesta mi-a raspuns : puiule, daca esti cuminte si faci ce-ti spun o sa scapi . Antibiotice, punga cu ghiata si aplicatii locale cu rivanol. Desi abia paseam am plecat bucuros si m-am gindit (aveam 16 ani) : doamne, ce om bun si intelegator , nu m-a chinuit, si a avut rabdare cu mine sa ma asculte si sa ma trateze !. Ca mierea pe inima , asa este doctorul acesta !
Cu tot tratamentul abcesul se consolida si se marea si deja imi altera starea generala . Am mers iar la chirurg. Am gasit un altul care a fost chemat de pe sectie la camera de garda sa ma examineze . A venit in fuga si mi-a zis : baaaaa, nici nu te-ai dezbracat pina acum , ce ai asteptat ? Ia ce ai ? Aha, te duci si-ti faci formele de internare si ma astepti pina ies din sala si apoi ma ocup de tine .
Pe la ora 14 m-a luat la sala , m-a anesteziat . Manevra de anesteziere facuta in jurul abcesului mi-a produs dureri de m-a facut sa pling . Toata coapsa imi tremura si imi zvicnea, ma durea de imi ,,cadeau dintii din gura " Ma infricosasem, nu mai aveam chef de nimic iar doctorul imi parea un satrap fara inima . Il injuram in gindul meu si-mi parea rau ca m-am dat pe mina lui . Manevra de deschidere si evacuare a abcesului mi-a luat maul . Nu mai eram in stare de nimic , tremuram din tot corpul . Dupa terminarea actului chirurgical mi-au facut si un algocalmin ca sa-mi mai atenueze durerea si m-a dus la salon. In 7 zile am fost pe picioare si gata de externare . La plecare medicul mi-a spus : daca mai stateai si dadeai cu antibiotice si cu gheata puteai face septicemie. De data asta ai avut noroc .
Acum nu-mi mai parea doctorul asa balaur cum mi s-a parut la inceput , i-am zimbit la despartire si de atunci am trait cu convingerea ca este un mare meserias. Si povestile auzite despre el in spital mi-au intarit convingerea .
Astfel, aceasta a fost pt. primas data in viata mea cind am inteles ca nu intotdeauna cel ce te trateaza rece , direct si pe fata iti si produce raul cel adevarat . Iar daca voiesti sa scapi de un mare rau este necesar sa induri orice numai sa scapi . De asemenea am inceput sa inteleg de atunci ca nu in totdeauna zimbetele si bunavointa (...gresit folosita) iti poate fi si de folos .

Fiecare medic este in felul lui iar medicamentele nu sunt intotdeauna dulci , pot fi si amare , important este sa faca bine . Chiar daca esti in suferinta s-ar putea ca fineturile si menajamentele sa nu te ajute mult .

Am spus aceasta poveste deoarece in primul rind realitatea arata ca poate fi si asa,in viata nu totul este lapte si miere. Daca este asa nu-i rau dar daca nu este asa nu ne putem pune in fund si urla ca vrem lapte si miere. Cind ai nevoie de un medicament care sa te salveze nu te mai uiti ce gust are , rabda baba la suferinta pt. ca stie ca dupa chin si durere vine bine si placere !
Fiecare isi cauta medicul care crede ca il face bine si mai putin il intereseaza daca doare sau nu ! Cel putin in bolile mari si serioase chiar daca ai dureri mari fara alte dureri in plus nici ca poti scapa !
Eu asa stiu sa tratez . Tuturor celor care nu agreaza genul acesta imi cer iertare !

Last edited by zaharia_2009; 13.07.2010 at 17:13:23.
Reply With Quote