View Single Post
Vechi 13.07.2010, 18:43:06
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de justine Vezi mesajul
O prietena de alta confesiune mi-a cumparat ca dar de ziua mea o Biblie. Ca sa nu o supar am acceptat-o. Este bine sa o pastrez? Ce facem daca avem in casa carti de la alte culte (ramase de la bunici, etc). Le putem arunca?
Putem avea prieteni de alte religii, evitand discutiile pe teme religioase? Daca asistam intamplator (de ex. in masina sau autobuz) la convorbiri de ale lor care de multe ori critica credinta ortodoxa ce trebuie sa facem? E indicat sa ne facem cruce cand calatorim alaturi de ei, stiu ca se simt jigniti? Daca a murit o ruda sau un vecin de alta credinta e bine sa mergem la inmormantarea acestuia?
Sa nu uitam ca inainte de toate este o hirtie care poate fi reciclata indiferent de ce nume este trecut pe carte. Important este ce invatam din ea .
INPARATIA LUI DUMNEZEU ESTE IN NOI INSINE NU INTRO CARTE.

Ce nea spus DOMNUL HRISTOS e destul de clar <iubesteti aproapele(dusmanul)>.Nu poti impune altui om sa nu aiba parere fata de o religie sau eu stiu alt subiect pentru ca INSUSI DUMNEZEU a dat LIBERTATE tuturor pentru a putea sa isi exprime ceea ce gindeste.In biblie este scris clar pentru toti oamenii <cel ce se rusineaza de MINE in fata oamenilor si EU in fata TATALUI am sa ma rusinez de el(am scris din memorie daca e gresit versetul ma puteti corecta)> asa ca tu alegi ce sa faci .
Depinde de fiecare ce simte dar eu nu vad dece sa nu te duci la inmormintare daca va cunoasteti la urma urmei sintem oameni .