Citat:
În prealabil postat de CalmDown
1.Sfântul Prooroc Ilie „a forțat mâna” Domnului Dumnezeu când s-a rugat și apoi „s-a pogorât foc de la Domnul și a mistuit arderea de tot și lemnele și pietrele și țărâna și a mistuit și toată apa care era în șanț”.
|
Și care-i legătura cu moaștele?
Citat:
2.ÍDOL, idoli, s.m. Divinitate păgână; (concr.) chip, figură, statuie reprezentând o asemenea divinitate și constituind, în religiile politeiste, obiecte de cult religios. Fig. Ființă sau lucru care reprezintă obiectul unui cult sau al unei mari iubiri. – Din sl. idolŭ.
Icoană = s. v. imagine, înfățișare, reprezentare, viziune
Oare e același lucru?
|
Dumneata ai auzit de idolii moderni (actori, fotbaliști, etc.) care nu sunt nici divinități și nici păgâne (unii dintre ei dându-se chiar mari creștini)?
Citat:
3.O „agendă a rugăciunii”? Pe când un proces verbal al momentelor de rugăciune, pe când o dare de seamă și un bilanț contabil al rugăciunii și un exercițiu financiar al anului finaciar de rugăciune, dragul meu frate rătăcit?
|
Ironie gratuită... Dumnezeu contabilizează toate rugăciunile noastre: una nu se pierde!
Citat:
Nu mi-aduc aminte să vă fi spus în oricare loc sau dezbatere a acestui forum cuvintele pe care dvs. mi le puneți în gură: „înjurături și blesteme” (iar cei ce neglijează această disciplină spirituală tot la fel se comportă în discuții: înjurând și blestemând "sectanții"...)
|
Vă considerați unul dintre cei fără "agendă" de rugăciune? Nu era vorba de dvs., dacă v-ați simțit lezat, îmi cer iertare.