View Single Post
Vechi 14.07.2010, 01:38:37
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Sint de acord cu tine aici....din punct de vedere al literelor si al succesiunii lor,aceasta porunca nu se gaseste in aceasta forma in Evangheliile lui Matei,Luca,Marcu si Ioan.Unde mai pui ca, cuvintul orgolios este format din 7 litere iar cuvintul mindru numai din 6,plus ca si literele sint diferite.Dar noi, in Biserica lui Hristos nu luam cuvintele intotdeauna in sens literal,si mai stim ca exista si cuvinte cu sens asemanator,chiar daca diferite ca forma.
Razboinicul se antreneaza continuu ca sa fie in forma fizica si in echilibru psihic pentru a-si indeplini menirea, aceea de a-si zdrobii adversarii. De aceea afirmatia mi s-a parut nepotrivita sau, cel putin, scoasa din context, pentru ca ii extirpa subiectului exact rostul, reducindu-l la o umbra jalnica a ceea ce ar fi putut sa fie. Este ca si cum ai spune ca menirea unui atlet este aceea de a juca sah. Tu poti, bineinteles, substituii “razboinic” cu “credincios”, si in cazul asta chiar construiesti o afirmatie mult mai pertinenta, si, in general, poti emite orice fel de judecati, numai ca nu stiu ce fel de legatura mai exista la original in afara de faptul ca ar fi propozitii si fraze.

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
"Dumnezeu celor mândri le sta împotriva, iar celor smeriti le da har". Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov 4,6
Frumos citat si ma bucur ca ai inceput, in sfirsit, sa pui mina pe Carte!

Presupun ca eu sint “mindrul”, iar tu “smeritul”, desi Sf. Efrem Sirul zice ca “Mindria nu lasa pe om sa primeasca predaniile venite prin traditie”, iar in contextul dat, nu eu, ci tu, cu certitudine, esti cel care nu tine predaniile toate. Si nu stiu cum de nu vezi ca nu mie imi sta Dumnezeu impotriva, care nu fac decit sa-ti pun sub ochi invatatura Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe, iar “harul” pe care presupui ca ti-l da tie, cred ca te face doar sa fii orb ca sa nu o vezi pentru ca, probabil, iubesti nedreptatea si esti prea incrincenat in minciuna construita de “sfintii” si cucernicii Stilului Nou, pe care tu o numesti “ortodoxie”.

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
"Tot asa si voi, fiilor duhovnicesti, supuneti-va preotilor; si toti, unii fata de altii, îmbracati-va întru smerenie, pentru ca Dumnezeu celor mândri le sta împotriva, iar celor smeriti le da har. " Întâia Epistola Soborniceasca a Sfântului Apostol Petru 5,5

sau

Fericiti cei saraci cu duhul ( adica smeriti ), ca a lor este împaratia cerurilor.Sfânta Evanghelie dupa Matei 5,3

In toate Filocaliile si scrierile Sfintilor Parinti se vorbeste de patima mindriei ca mama a tuturor relelor,cauza caderii duhurilor rele.Sfinta Scriptura vorbeste de pocainta noastra,si pocainta o inteleg ca o cainta de pacatele noastre,de viata patimasa,egoista...ce provine din mindria noastra...si de unirea(comuniunea ) cu Dumnezeu ...de taina Sfintei Spovedanii trebuie macar sa fi auzit.

....iar pentru partea a doua a poruncii:

De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, iar bârna din ochiul tau nu o iei în seama?

42. Sau cum poti sa zici fratelui tau: Frate, lasa sa scot paiul din ochiul tau, nevazând bârna care este în ochiul tau? Fatarnice, scoate mai întâi bârna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau Sfânta Evanghelie dupa Luca 6,41

...

Tradus adica:De ce vezi mindria ( orgoliul ) din ochiul fratelui tau,iar mindria ( orgoliul ) din tine nu o vezi ?

Oricum,pentru voi este explicabil de ce nu luptati impotriva propriei mindrii...pentru voi demult nu mai este pacat...Sfintul Serafim Rose a trait printre voi,cum traim si noi printre ecumenisti...dar nu i-a facut nici o placere,ci mult L-ati mai chinuit,ca si pe Sfintul Ioan Maximovici de altfel...de aceea am si pus scrierile acestui sfint ..." supercorectii" sinteti chiar voi ( daca nu te-ai prins de aceasta )

Cit despre impartasirea cu "ereticii " m-ai lasat paf...eu stiam ca nu au indraznit ecumenistii chiar atit,exceptindu-l pe corneanu ( pentru ca atunci sint aproape sigur ca episcopii lui Dumnezeu vor parasi biserica apostata si ne vom alatura si noi lor )...ci in mintea ta strimba,noi sintem ereticii....ecumenistii ne ataca dinspre stinga,iar voi dinspre dreapta...prigonitori si unii si ceilalti.

Ca sa folosesc o butada:

Ecumenistii il omoara ( rastignesc ) pe Dumnezeu ca sa se simta bine oamenii ( evreii in primul rind,dar si musulmanii,hindu si toti cei care nu cred in dumnezeirea lui Iisus Hristos,dar si protestantii si catolicii ) iar calendaristii "evrei" ii omoara pe oameni ca sa se simta bine dumnezeu.

Doamne iarta-l si iarta-ne si pe noi!

De acord cu tine OmuBun aici...ai scris din inima,se vede.
Daca n-ai apucat sa observi pina acuma, mai arunca odata o privire peste tot ce ti-am scris ca sa vezi ca ceea ce-ti spun nu-i de la mine, ci din Sfinta Scriptura si gurile sfintilor. Iar daca ai stiut, atunci pe apostoli si pe parintii Bisericii ii faci mindri, nesocotiti si fara de inima...

Intre tine si Seraphim Rose exista o mare diferenta: el, fiind intre noi, chiar daca i-o fi displacut (dupa zisele tale, si eu trebuie sa te cred pe cuvint!) n-a stat printre eretici, dar tu stai, ba, mai mult, te rogi si te impartasesti in bisericile lor.

In ce priveste “impartasirea” bisericilor voastre cu ceialalti eretici (monofiziti, dar si uniti cu Roma) stiai prost, ca de obicei, ca sa nu mai spun ca tot scriu despre asta de mai bine de un an. Ma rog, citeste si convinge-te singur incepind de aici si urmeaza linkurile date.