Citat:
În prealabil postat de Adriana98
Unul din motivele sinuciderii cuiva ar putea fi tocmai lipsa de compasiune, dragoste și înțelegere, răceala și aerele de superioritate cu care unii pun eticheta lașității pe fruntea unor nefericite suflete, aflate pe marginea prăpastiei.
De altfel, lipsa de milă de la diavol vine...
|
Mi-e milă de potențialii sinucigași atâta vreme cât trăiesc, după ce au ales să plece la dracu', nu mai e problema mea!
Și nu "
lipsa de compasiune, dragoste și înțelegere, răceala și aerele de superioritate " îi face să se sinucidă ci PERCEPȚIA LOR că există numai oameni care îi tratează cu "
lipsa de compasiune, dragoste și înțelegere, răceala și aerele de superioritate ".
De ce nu o iau "cât'un'gănuc" (încet-încet, reg. ardelenesc) către biserică? De ce nu-și fac din timp prieteni și cunoștințe printre oamenii din biserică? Tehnologia e evoluată, astăzi! Uite, câte "suflete - pereche" ne putem regăsi aici! Chiar nu ne ajută, uneori, părerile, opiniile, intervențiile celorlalți? Chiar și pentru a ne smeri.
Ca exemplu, credeți că m-aș simți bine, dacă li s-ar întâmpla ceva rău celor cu care am comunicat pe forum? Oricum, să știți că n-aș fi prea fericit, inclusiv în privința dvs., care, într-adevăr, numai din iubire creștinească puteți să afirmați că "lipsa de milă de la diavol vine...". Dar, doamnă dragă, "mila de diavol" tot de la diavol vine!
Citat:
Pentru că nu știm și nici nu putem ști ce este în sufletul cuiva atunci când acesta recurge la actul disperat al sinuciderii, nu avem dreptul de a-l judeca (de a da un verdict), dându-i astfel încă un brânci (fie și post-mortem) spre negrele adâncuri ...
Nu ne este dat nouă a ne ocupa de judecarea sufletelor, ci aceasta HRISTOS, MÎNTUITORUL nostru, o va face.
|
În sufletul celui care se sinucide, psihologic vorbind, este o supraestimare a sinelui, un nivel scăzut (ridicat) al stimei de sine, o percepție deformată a valorilor etc. (FOR MRS. HEAVEN), ceea ce, oricare ar fi motivul, duce la așezarea propriului sine în centrul universului (din ciclul: "las că mor eu, vedeți voi ce faceți fără mine, te uităm peste trei zile!"), ceea ce înseamnă EGOCENTRISM și percepția lumii doar din perspectiva exagerării propriilor interese, ceea ce înseamnă EGOISM.
Predania despre sinucidere ne este dată. Mântuire nu există decât în filmele comerciale americane (chiar am văzut unul, în urmă cu o lună, o sinucigașă mântuită!, Doamne iartă-mă!). În rest, nemărginirea iubirii lui Dumnezeu este știută.
Citat:
Aceasta nu înseamnă că aș aproba sinuciderea în sine, însă când auzim că cineva și-a luat viața, ar trebui să ne simțim zguduiți din temelii și să ne întrebăm dacă nu cumva am fi putut face ceva pentru acea persoană.
Într-un fel, fiecare dintre noi este - direct sau indirect - responsabil de multe nenorociri ce se abat asupra celor din jurul nostru. Uneori chiar prin niște vorbe rostite într-o discuție sau cuvinte scrise pe un forum ...
|
Atitudinea că fiecare suntem responsabili pentru ceilalți e pozitivă, sunt de acord. Dar nu trebuie să i-o și spun celuilalt, mai ales necreștin fiind, că s-ar putea să am surpriza să și profite de pe urma "naivității mele", din punctul lui de vedere.
Citat:
Să ne ferească Dumnezeu pe toți de deznădejdea în care oricare dintre noi am putea cădea în vreun moment al vieții și Dumnezeu să le lumineze cugetul celor fără de milă și care se cred stăpîni pe orice fel de situații (de parcă le-ar putea anticipa pe toate)
!
|
Dumnezeu ne ferește dacă ne ferim și singuri! Cât de deznădăjduiți suntem sau nu depinde numai de noi!