View Single Post
Vechi 14.07.2010, 18:34:09
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Sunt curios ce parere ai despre cei sare se sinucid la fel de "constient" si se duc "la dreacu" insa o fac lent, prin alcool, prin fumat, prin mincat fara masura, murit incet din diverse boli ale patimilor.

Sau definitia sinuciderii dupa tine inseamna ceva rapid, taiat de vene, inghitit pe loc otrava , sarit de pe bloc?

Oare care o fi diferenta...DOAR DE TIMP?..atunci se pune problema, de ce ii trimite Dumnezeu la dracu' daca pentru El timpul este diferit de timpul nostru.

Plus, Hristos nu a mentionat niciodata nimic depsre sinucigasi..asa ca..sa ne vedem de ale noastre si sa-i inmormintam cu aceleasi traditii ca si pentru toti
Despre cei care "se sinucid la fel de "constient" si se duc "la dreacu" insa o fac lent, prin alcool, prin fumat, prin mincat fara masura, murit incet din diverse boli ale patimilor.", am exact părerea pe care o am despre toți POTENȚIALII SINUCIGAȘI și nu SINUCIGAȘI.
Exemplu: Dragul meu domn, până acum o vreme și eu am fost potențial sinucigaș prin faptul că fumam și mai consumam alcool (ocazional, vin și pălincă ardeleanească). N-o mai fac dintr-un motiv simplu: declarația mea de creștin ortodox contravenea apucăturilor mele spre fumat și alcool (chiar dacă în posturi nu mai consumam țigări și alcool). Și n-am avut milă de mine, nu m-am mai complăcut în așa ceva.

A ucide (crima) este un păcat interzis de Decalogul lui Moise. Ei bine, odată ce-ai ucis, ai iertare? Da ai iertare, prin jertfa Mântuitorului Iisus Hristos: pocăință, spovedanie, împărtășanie, iertare. Aceasta e ordinea firească.
Dar sinucigașul care a comis crima împotriva lui însuși, dragul meu domn, și-a refuzat dreptul la pocăință în această viață. Chiar și în momentul morții a păcătuit crunt: a ucis suflarea de viață pe care Dumnezeu i-a dat-o. Dreptul de viață și de moarte este al lui Dumnezeu! ("Eu sunt Adevărul, Calea și Viața", ne spune Iisus Hristos). Cine procedează altfel se aseamănă cu însuși Lucifer, îngerul căzut, adică Dracul, care s-a răsculat a vrut să fie asemenea Creatorului lui. Din acest motiv, am spus "Mi-e milă de potențialii sinucigași atâta vreme cât trăiesc, după ce au ales să plece la dracu', nu mai e problema mea!".

Cât despre înmormântare, din punctul meu de vedere, nu e nici o problemă: a ales să nu iubească credința ortodoxă (care consideră sinuciderea păcat), nu văd de ce ar fi înmormântată după tradițiile Bisericii ortodoxe, nu după tradițiile comunităților de ortodocși!

Last edited by CalmDown; 14.07.2010 at 18:36:25.
Reply With Quote