Draga mea Angelica...
te-ai împiedicat de expresia mea adresată ție unde vorbeam despre MM:
„Spui că vorbesc pe lângă subiect? Păi am încercat s-o învăț pe MM să nu se mai lase sedusă de batematica bouleană care zice oricăcă oricăcă, ca să fie cineva de-l mâncă... nu kktul ci păcatul... păcatul mândriei și îmbuibării care implică necredință.”
găsind dumneata că sunt acolo vorbe urâte... ieșite din Dumnezeu, și umplându-mi tu apoi gurița mea cea dulce cu:
Citat:
citat din AngelicaKroner:
„Urâte vorbe îți ieșiră din gură, dragă Vsovivi, dar poate erai cu gura plină și de-aia le-ai dat pe-afară. Urâte și cu iz de pucioasă. Acum trebuie să-ți cureți pantofii, că i-ai umplut de borâtură.”
|
căci te-ai simțit că tu erai aia care... se aseamănă tot mai mult cu cele trei grații.
Păi dumneata nu vezi de unde ieșea kkt-ul „bun de mâncare”? De unde apărea „KKbun”? Păi era vorba de matematică, de logica bouleană, și KKT-ul era pentru cei ce pun botul! Nu era vorba de tine și nici de MM ci ea dregea aluatul fariseilor, ea îl frâmânta și apoi îl posta!
În rest pare că te deranjează Darul Domnului pentru unui biet păcătos mirean mare păcătos mic credincios din poBor în Cuvântul lui Dumnezeu... și de ce te deranjează? Ce te-am pus eu să mi te închini? Așa ești de revoltată că ți-am spus ce scrie în scriptură la capitolul Moise încât m-ai și transformat în faraon și apoi te-ai nemulțumit și răzvrătit că cică nu vrei să mi te-nchini de parcă ai vorbi cu Baiazid și tu ai fi Mircea cel Bătrân.
Deci stai liniștită, nu eu vreau să-ți schimb coronița într-o ramură de spini... ci dincontră... eu vroiam să te feresc, nu de la mine fereala ci de sus, ca dar de ascultare de Dumnezeu. Și eu nu fac altceva decât las pe Domnul să-i fie milă de voi. Las să curgă Izvorul, nu-L sting, nu-L opresc, nu dispețuiesc.
Spui că sunt prooroc? Nu sunt, dar proorocul este Dumnezeu, deci trăindu-L pe El s-ar putea să mai proorocească mereu câte ceva, din când în când, căci Duhul proorociei este mărturia lui Iisus, și numele Lui este Cuvântul lui Dumnezeu, pe care nimeni nu-L știe decât numai Dumnezeu, și cel ce-L primește. Deci pricepi dumneata proorocia sfântă? Nimeni nu poate prooroci fără ca să fie întru Dumnezeu. Iar eu nu proorocesc decât atât: Dacă nu mă voi păzi, în clipa următoare precis voi păcătui și apoi mă voi mândri statornicindu-mă în îngâmfuitarea ascultării.
Deci ce vrei să spui? Oare nu le-am răspuns frumos și la obiect
celor trei grații? Unor statui... deci de ce te mânii dacă vorbesc cu statuile? Păi vorbesc mai degrabă cu ele decât cu voi. Căci deja la tine a intrat în firesc să hulești și te miri când spun că Domnul e ca Lupul flămând sau când spun că titlurile voastre gazetărești sunt niște grozăvii înfiorătoare... iar demonstrațiile din minteres folosind logica bouleană ce să mai vorbim, se vede că ați fost corijente.
Și de ce te miri? Păi dumneata nu ai priceput că cele trei case construite de cei trei purceluși sunt defapt căsuțele păcatului? Iar Domnul e ca Lupul flămând de faptele neprihănite ale sfinților, va lăsa să se prăbușească toate casele păcatului, nu va rămâne piatră pe piatră, vor sufla vânturile, vor veni valurile și doar cele clădite pe stâncă vor dăinui, dar și acelea se vor clătina... Sau tu crezi că vor dăinui cele din paiele din ochiul altuia? Sau cele din chibrite de scandal, sau cele din cărămizi dar fără piatra din capul unghiului lepădată de zidari?
Deci e simplu, Domnul dăruie și păcătoșilor, marilor păcătoși mici mireni din poBor care se căznesc să iasă din păcatele lor... nu numai sfinților.
Și cine a mai văzut ca mirenii mai mari să se închine la mirenii mai mici... deci "Eu sunt cel ce are trebuinta sa fie botezat de Tine, si Tu vii la mine?...", și tu vi la mine să te închini? Dar asta nu înseamnă că mă închin vre-unui mirean care hulește pe Cuvântul lui Dumnezeu! Căci cine hulește Cuvântul nu este de sus, și nu cunoaște Raiul din Edden ci doar a mâncat din cunoștința binelui... și a răului.