View Single Post
Vechi 15.07.2010, 01:42:33
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Eu n-am nimic cu el in afara faptului ca:
- ne face eretici cu tot ce decurge din aceasta (Sf. Impartasanie nu ar mai fi Trupul si Sangele lui Hristos, nu avem Duhul Sfant si har, nu avem sfinti, nu avem nimic, suntem de fapt in afara Bisericii).

Dar "am cu el" nu in sensul ca ma enerveaza, e ceva ingrozitor faptul ca un frate de credinta (doar credem in acelasi Dumnezeu conform acelorasi dogme) poate sa ni se adreseze cu acesti termeni.
Prezumtiile tale sint gresite. Noi nu sintem frati de credinta pentru ca nu avem aceleasi dogme. Bisericile noastre s-au despartit la 1924, una a ramas fidela Sfintei Traditii, cealalta a schimbat Sfinta Traditia in ceea ce priveste viata Bisericii si a imbratisat deschis si oficial ecumenismul. Ca si dupa marea schisma, cind biserica eretica a continuat sa se pretinda catolica obligind adevarata biserica sa se redefineasca ca ortodoxa, la fel si astazi, biserica eretica se pretinde ortodoxa fortind biserica adevarata sa se delimiteze ca adevarata sau traditionalista (sau stilista, calendarista, in terminologia ereticilor).

Ca ecumenismul este erezie, o recunosc chiar clericii si mirenii din bisericile ecumeniste care se tin de conservatori (“ortodocsi”). Fiind in comuniune cu ereticii te faci partas la erezie. Conform invataturii ortodoxe in Biserica lui Hristos nu exista erezie (Dumnezeu ii scoate in mod tainic pe eretici afara din Biserica, dar o fac si drept-credinciosii cind erezia este declarata, oficiala si ereticii refuza se pocaiasca). De asemenea, ereticii sint vrajmasii lui Dumnezeu si nu exista Har Mintuitor in “tainele” savirsite de eretici. Asta este adevarul asa cum il gasim in Scriptura si in invatatura Parintilor Bisericii. Imi pare rau ca doare, dar nu poate fi altfel pentru cel care s-a nascut si a trait in minciuna.